X

Què podrem fer a la Fase 3?

A l'àmbit personal, es permetrà un major contacte social entre persones no vulnerables 

26/05/2020

Què podrem fer a la Fase 3?

Això és el que podrem fer si el Govern central autoritza que les quatre illes balears entrem a la fase 3 de la desescalada, dilluns que ve:

TOTS ELS SERVEIS DE TRANSPORT PÚBLIC URBÀ I INTERURBÀ funcionaran al 100%.

REOBRIRAN LES ZONES COMUNES DELS CENTRES COMERCIALS amb un aforament limitat al 50% i una distància de seguretat de 2 metres.

LES ZONES COMUNES DELS HOTELS, també amb una reobertura del 50% de la seva capacitat.

ELS CINEMES, TEATRES I AUDITORIS ampliaran el seu aforament al 50%, superior al de la fase 2 que és del 33%.

REOBRIRAN LES SALES DE CONCERTS, DISCOTEQUES I PUBS NOCTURNS amb el 33% del seu aforament. Amb això no està d’acord el Govern de les Illes, de fet, ha sol.licitat a la carta que ha enviat al ministeri que a les illes en fase 3 no es reobrin.

ES PERMETRAN ESPECTACLES A L’AIRE LLIURE per a un aforament inferior a 800 persones, tot i que el públic haurà de continuar assegut i mantenint la distància de seguretat que s’estableixi. També es podran celebrar: seminaris, congressos i fires científiques o d’innovació de 80 persones. I es podrà fer turisme actiu i de naturalesa amb un major aforament a més d’anar a la platja, mantenint sempre les condicions de seguretat i de distància, a la mateixa província, en aquest cas a la mateixa illa. Una qüestió que podria canviar en virtut de la petició que ha fet el govern de Francina Armengol a Pedro Sánchez, referent al fet que els residents poguem viatjar entre illes a partir de dilluns que ve.

I què passa amb els bars i restaurants? Idò, les restriccions se suavitzaran una mica més. Ara en la fase 2 estan oberts al 40% de la seva capacitat i en la fase 3 se suavitzaran les limitacions de l’aforament, però sempre mantenint la distància de seguretat de dos metres entre les taules.  A les terrasses s’estendrà l’aforament i es permetrà  el servei de barra amb separació entre clients.

Pel que fa a l’àmbit personal, a la fase 3 es permetrà un major contacte social entre persones no vulnerables i sense patologies prèvies. Un bon exemple, el trobam a les noces, que seran amb un nombre més ampli d’assistents (ara només poden ajuntar-se 100 persones a l’aire lliure i 50 en un espai tancat). O a les vetlles, que aquesta setmana només es poden fer amb 15 persones en espais tancats i 25 en exteriors. Això sí, insistim, en aquesta fase 3 continuarà sent obligatori l’ús de la mascareta en tots els espais públics, oberts o tancats, quan sigui impossible mantenir una distància de seguretat de dos metres.

 

 

26/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris