X

El Govern destina 8 milions d’euros en ajudes per autònoms afectats per la Covid-19

Els autònoms de Balears rebran entre 2.000 i 3.000 euros si mantenen la seva activitat

27/05/2020

El Govern destina 8 milions d’euros en ajudes per autònoms afectats per la Covid-19

La Mesa de Diàleg Social d'aquest dimecres.

El Govern de les Illes Balears llença una nova convocatòria d’ajudes per valor de 8 milions d’euros, per aquest 2020, destinades als autònoms afectats per crisi derivada de la Covid-19. Es tracta d’una convocatòria extraordinària que s’ha publicat aquest dimecres al Butlletí Oficial de les Illes Balears i que contempla destinar inicialment fins a 8 milions d’euros en subvencions als autònoms i treballadors per compte propi per tal que puguin consolidar els seus projectes empresarials i superar l’actual situació de crisi. Tot i que el Govern fixa el cost d’aquestes ajudes en els 8 milions d’euros, assenyala que es podran ampliar amb el finançament que es rebi de les entitats locals, consells i ajuntaments.

De fet, aquest mateix dimecres, després de la reunió de la Mesa de Diàleg Social, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha anunciat aquesta nova línia d’ajudes de fins a 3.000 euros per autònoms, incloent-hi els autònoms de temporada. Seran ajudes, a fons perdut, d’entre 2.000 i 3.000 euros per a aquells autònoms afectats per la Covid-19 que mantinguin la seva activitat. A més de l’aportació del Govern, de 8 milions d’euros, hi haurà altres administracions que s’afegiran al pla. El Consell de Mallorca preveu destinar 2 milions d’euros, el d’Eivissa 650.000 euros, el de Menorca 500.000 euros i el de Formentera, 250.000 euros. De moment, també els ajuntaments de Palma i Calvià s’haurien compromés a participar d’aquest projecte i s’espera que també ho facin altres ajuntaments de totes les illes. El Govern confia a arribar als 15 milions d’euros.

Amb aquesta quantitat esperen poder arribar a entre 8.000 i 10.000 autònoms de totes les illes.  Aquesta és la voluntat de les institucions, els sindicats i les patronals que han acordat la mesura. Es calcula que a tot l’arxipèlag hi ha més de 90.000 autònoms.

Segons ha trascendit, s’otorgaran ajuts de 2.000 euros per a aqueslls autònoms sense treballadors, 2.500 euros per als que donin feina a una o dues persones i 3.000 euros per a aquells que ocupin tres o més treballadors.

Per tirar endavant la convocatòria publicada BOIB, el Govern ha introduït una modificació al Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis 2018-2020 que es va aprovar el març del 2018 i ha afegit aquesta nova línia d’ajuts que tenen per objectiu ‘fomentar l’ocupació, la seguretat, el desenvolupament econòmic i l’orientació laboral’.

En el marc d’aquest mateix pla estratègic de subvencions, la Conselleria d’Hisenda ha actualitzat la quantitat que es destinarà a subvencionar la contractació de dones víctimes de violència masclista per als anys 2020 i 2021. Segons recull avui el BOIB, l’executiu preveu destinar un milió d’euros en ajudes per enguany i 200.000 euros per a l’any vinent. La subvenció va destinada a finançar les despeses que es derivin del cost salarial per contractar dones víctimes de violència masclista desocupades. L’objectiu de la mesura és ‘fomentar l’ocupació per proporcionar una major autonomia de la dona a través de la seva independència econòmica’.

Aquest dimecres també s’ha modificat la partida destinada a la Formació Professional. En aquest sentit, l’executiu autonòmic preveu destinar prop d’un milió nou-cents mil euros, per als anys 2020 i 2021, en ajudes per desenvolupar accions de formació professional del sistema educatiu que poden dur a terme ajuntaments, mancomunitats de municipis, ONG’s i associacions empresarias i professionals sense ànim de lucre, entre d’altres. L’objectiu és fomentar la inserció professional i la formació permanent així com reduir l’abandonament escolar.

 

27/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris