X

Un pescador de Cala Saona troba una cranca enganxada a una xarxa a 30 metres de profunditat

A causa de la seva rarificació, la seva captura està, avui dia, totalment prohibida a totes les Illes Balears

27/05/2020

Un pescador de Cala Saona troba una cranca enganxada a una xarxa a 30 metres de profunditat

Un pescador del Baixet  de Cala Saona, a Formentera, ha trobat una cranca mediterrània (Maja squinado), una femella ovada, enganxada a una xarxa a 35 metres de profunditat. Des de la seva barca, ha donat l’avís al Servei de guarda de la Reserva Marina dels Freus d’Eivissa i Formentera i de la Punta de Sa Creu de Formentera, que l’han tornada a la mar, dins la zona de màxima protecció de la Reserva Marina dels Freus d’Eivissa i Formentera.

Els guardes s’han desplaçat fins al lloc de pesca per a recollir la cranca, i comprovar que es tracta d’una femella ovada. Al final, l’exemplar ha estat traslladat pel personal de la conselleria d’Agricultura fins als voltants de l’Espardelló, en la zona integral de la reserva, a una profunditat de 30 metres.

A causa de la seva rarificació i a proposta del sector pesquer, la captura de la cranca està, avui dia, totalment prohibida a totes les Illes, explica la conselleria en un comunicat. “Fins als anys 70 del segle passat era una espècie molt abundant a les aigües de les Balears, però va desaparèixer de forma sobtada i actualment està pràcticament extingida i sols en queden exemplars a Formentera i al voltant de Cabrera. Tot i que en diverses ocasions s’han dut a terme reintroduccions amb exemplars de Còrsega i s’ha aconseguit la seva cria en captivitat, els resultats han estat infructuosos”, afegeix.

Sigui com sigui, expliquen, la Direcció General de Pesca i Medi Marí, de la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, manté un registre permanent de captures i/o albiraments de cranques, que es nodreix fonamentalment de la col·laboració dels pescadors professionals de les zones on encara n’hi ha.

27/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris