X

L’Ajuntament i els hotelers de Pollença demanen que enguany no es posi en marxa el bus llançadora fins al far de Formentor

Argumenten que aquest estiu no s'esperen massificacions i que el vehicle privat és més segur pel que fa als contagis per COVID 19

27/05/2020

L’Ajuntament i els hotelers de Pollença demanen que enguany no es posi en marxa el bus llançadora fins al far de Formentor

Imatge d'arxiu del bus llançadora amb el qual els turistes i residents podien arribar al far de Formentor.

L’Ajuntament de Pollença i l’associació hotelera del municipi demanen al Govern que enguany no es posi en marxa el bus llançadora fins a Formentor i es permeti l’arribada en aquest indret amb vehicles privats. Això perquè aquest estiu no s’hi esperen massificacions. I també per les mesures de prevenció de la COVID-19 que s’han de prendre al transport públic.

Així l’Ajuntament i els hotelers de Pollença han demanat formalment a la Conselleria de Mobilitat que aquest estiu s’autoritzi l’arribada de vehicles particulars fins al far de Formentor. Una mesura que han demanat que duri fins que l’arribada de turistes pugui fer que es repeteixin les aglomeracions d’anys passats. “Hem demanat la suspensió temporal de la limitació d’accés a Formentor amb vehicle privat i no només ho ha demanat l’Ajuntament, també ho ha demanat l’Associació Hotelera de Pollença perquè creim que és un despropòsit que enguany es posi en marxa el bus, almanco fins que no es restableixi la normalitat”, ha explicat a IB3 Ràdio el batle de Pollença, Bartomeu Cifre.

I és que l’Ajuntament de Pollença també vol evitar les possibilitats de contagi per coronavirus que pot suposar l’ús del transport públic per part de la població. “Totes les mesures sanitàries van enfocades a que el transport en autobús és més delicat i necessita més mesures de prevenció que el transport en vehicles particulars, que dona molta més seguretat”, ha afegit el batle de Pollença.

Cal recordar que l’estiu passat el Govern va posar en marxa els serveis de bus llançadora fins a Formentor, Cala s’Almunia, Cala Mondragó i es Trenc. En aquest sentit IB3 Ràdio ha contactat amb la Conselleria de Mobilitat, que ha informat que a partir de la tercera fase de la desescalada, s’estudiarà l’entrada en servei d’aquesta tipologia de busos.

Així Consorci de Transports de Mallorca estudia com ha d’adaptar aquests serveis a la realitat de la temporada turística. A partir de l’entrada a la tercera fase de desconfinament, el Govern determinarà com i quan es posen en marxa els busos llançadores i també el servei de l’Aerotib. I és que actualment circulen aproximadament només el 60% dels busos de transport públic habituals i la seva ocupació només arriba a l’11% respecte del número d’usuaris habituals.

27/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris