X

Els jardins de s’Hort del Rei fan 50 anys

Es va inaugurar el 27 de maig de 1970 després de dos anys d'obres

27/05/2020

Els jardins de s’Hort del Rei fan 50 anys

Els jardins de s’Hort del Rei fan 50 anys. L’any 1970 s’inaugurava aquest espai verd característic per les seves fonts i els cignes que durant dècades han entretengut els visitants. L’obra va costar 25 milions de les antigues pessetes. Avui és un dels llocs preferits per residents i turistes.

L’obra va durar dos anys i d’ella les cròniques de l’època varen dir que era “eterna”. Finalment, el 27 de maig del 1970 s’inaugurava l’Hort del Rei, un jardí urbà que dibuixava un paisatge diferent en una de les zones més importants de la ciutat.

Per a la seva construcció es varen haver de derrocar el Teatre Líric, el Café Riskal, l’Hotel Alhambra i una caserna de Cavalleria.

Els jardins de s’Hort del Rei va suposar un precedent en la creació de zones verdes del centre de la ciutat. Dissenyat per l’urbanista i arquitecte Gabriel Alomar, recorden l’herència àrab i avui són un dels llocs destacats a les guies turístiques de Palma.

Els ciutadans recorden amb dificultat el que hi havia abans dels jardins que avui coneixem, però sí que coincideixen a qualificar l’espai com un lloc atractiu i agradable per visitar i recórrer.

S’Hort del Rei també acull escultures d’artistes reconeguts, que ara formen part de la iconografia d’aquest espai al centre de Palma.

27/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris