X

La normativa per als campaments i les escoles d’estiu: grups de 10 infants per monitor

S'ha d'evitar el contacte estricte entre grups, fins i tot durant el temps lliure. En espais coberts, s'hauran de guardar els dos metres, i si no es pot, mascareta

28/05/2020

La normativa per als campaments i les escoles d’estiu: grups de 10 infants per monitor

Imatge d'arxiu.


PDF | Consulta aquí el BOIB amb la normativa per als campaments i les escoles d’estiu

Durant la Fase 3, a l’aire lliure i en espais coberts amb ventilació, escoles d’estiu, campaments i colònies podran acollir fins a 60 nins i nines entre 6 i 16 anys. Això sí, s’hauran de fer subgrups de 10 infants i un monitor titulat. S’ha d’evitar el contacte estricte entre subgrups, fins i tot durant el temps lliure. En les activitats en espais coberts, s’hauran de guardar els dos metres de distància de seguretat, i si no es pot, mascareta, i si és reutilitzable, millor. Aquestes són les línies generals de la resolució de la conselleria d’Afers Socials i Esports que publica el BOIB aquest dijous.

Durant el temps que duri la fase 3 de la desescalada, l’entitat promotora farà un informe de prevenció de riscos i seguint criteris sanitaris.

En la fase actual, la 2, albergs, refugis juvenils i granges escoles ja poden obrir i acollir reserves de fins a 10 persones al 50% de la seva ocupació.

En passar de fase, a la ‘Nova Normalitat’ la normativa canvia així:

– No hi ha restricció d’edat.
– 100 nins per activitats a l’aire lliure i espais coberts amb ventilació.
– Divisió subgrups de 20 participants amb 2 monitors.
– Evitar contacte entre subgrups, també en temps lliure.
– Espais comuns per torns.
– En funció del que digui Ministeri Sanitat, s’establirà mesura de distanciament i l’ús de mascareta.
– Serveis complementaris: matinet i menjador: En subgrups i per torns.
– Es primaran les activitats que no requereixin contacte físic i les educatives relacionades amb la prevenció de la COVID-19.
– Es permeten activitats puntuals, com l’anglès, la dansa…. amb mesures de distància física i protecció.

Els campaments 

Durant la fase 3, els campaments podràn obrir al 50% de la seva capacitat. Dins les tendes, hi haurà d’haver tres metres entre persona i persona. Les tendes s’hauran d’airejar diariament. Familiars i convivents podran dormir junts dins la mateixa tenda. Els espais comuns, menjador, banys… limiten l’ocupació al 50% i a uns distància de seguretat de 2 metres. Es podran delimitar dfirentes zones de grups i subgrups dins la mateixa instal·lació.

Albergs

Els albergs, en canví, sí podren obrir en la fase 2 per acollir reserves de fins a 10 persones al 50% de la seva ocupació. Una persones per llitera i distancia de tres metres. Els familiars o convivents podran dormir junts dins la mateixa habitació. Espais comuns al 50% i distancia de 2 metres.
A la fase 3 ja no hi ha limitació de grups. Això, sí, ocupació del 50% per domir i una persona per llitera i distancia de 3 metres. Families i convivents també poden compartir espais comuns al 50% i a 2 metres de distància.

Refugis juvenils i granges escoles

Durant la fase 2, també poden obrir cases de colònies, refugis juvenils i granges escoles per acollir reserves de familiars o petits grups. Pernoctar al 50%, una persona per llitera i a tres metres de distància. No està permesa la pernocta en tendes, tret d’aquelles instal·lacions juvenils dissenyades a tal efecte, però respectant distància de tres metres dins la tenda. Espais comuns al 50%. Més endavant, a la fase 3, també poden obrir al 50% de la seva capacitat, una persona per llitera i una distància tres metres. Familiars i convivents podran estar junts a la mateixa habitació. Espais comuns al 50% i a dos metres de distància.

Els equipaments bàsics que hauran de tenir totes les instal·lacions:

– Termometres que no impliquin contacte físic
– Mascaretes higièniques o quirúrgiques per als participants que justifiquin que no en poden comprar
– Mascarets, guants i ulleres de protecció i bata d’un sol ús per al personal de neteja
– Sabó, paper eixugamans, gel hidroalcohòlic, papereres amb bossa i tapa i pedal
– Gel desinfectant als espais comuns
– Mampares a les zones d’atenció al públic
– Mascaretes quirúrgiques, guants i bates per si hi ha cas sospitós
– Material de neteja.


Escoletes d’estiu: si enguany n’hi ha, seran el doble de cares

28/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris