X

CCOO calcula que a l’estat fan falta 165.000 professors pel retorn dels alumnes a classe

Aquí a les Illes hi ha 12.000 docents a la pública i faria falta incrementar la plantilla un 50 per cent, segons el sindicat

28/05/2020

CCOO calcula que a l’estat fan falta 165.000 professors pel retorn dels alumnes a classe

El document de CCOO detalla que el retorn a les aules està ple d'incerteses per la crisi de la Covid-19.

Comissions Obreres calcula que fan falta 165.000 professors més arreu de l’Estat perquè tots els alumnes puguin tornar a les aules i es garanteixin les mesures sanitàries. Aquí a les Illes, el sindicat estima que amb el retorn a les classes es necessita un increment del 50 per cent de la plantilla que en aquest moment és de 12.000 docents a l’ensenyament públic. Són dades que avui ha explicat el sindicat durant la presentació del document sobre salut i seguretat als centres.

El portaveu de la Federació d’Ensenyament de Comissions a les Illes, Mario Devis, ha explicat als micròfons d’IB3 Ràdio que “un dels grans reptes als quals haurà de fer front la Conselleria d’Educació pel retorn a les aules és la manca d’infraestructures històrica i d’espai per mantenir la distància de seguretat de 2 metres entre els alumnes i el professorat”. “Això originarà que en alguns centres, s’hauran de fer classes els horabaixes. Als col·legis on no sigui possible, l’alumnat haurà d’anar a classe en dies alterns”, explica el responsable d’ensenyament.

De moment, les xifres sobre l’increment del nombre de professorat que maneja Comissions són una estimació ja que dependran de com s’efectuï el retorn a les aules i de la situació de la pandèmia. La Conselleria d’Educació ha demanat un increment del pressupost per fer front a la nova situació. Tot i això, Devis diu que “manca valentia al departament del conseller Martí March per assumir les competències”. El portaveu de l’ensenyament a Comissions és conscient de què “la situació és difícil, però és important que la conselleria mantengui contacte amb els diferents agents socials per dissenyar un programa per posar en marca el curs escolar al setembre”. A banda de la contractació de més professorat, el document de Comissions també assegura que serà necessari disposar de més personal de neteja per garantir les mesures sanitàries i reduir les ratios a les aules.

28/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris