X

15.000 famílies vulnerables de Balears podran beneficiar-se de l’Ingrés Mínim Vital

L'ajuda del govern central va des dels 462 euros, per a les persones que viuen soles, fins als 1.015 euros per a les famílies de dos adults i més de dos menors al seu càrrec

29/05/2020

15.000 famílies vulnerables de Balears podran beneficiar-se de l’Ingrés Mínim Vital

EFE/ Juan Carlos Cárdenas

15.000 famílies de Balears es podran beneficiar de l’Ingrés Mínim Vital, una de les mesures estrella del govern aprovada aquest divendres.

És una prestació destinada a les llars més pobres que complementarà la renda familiar fins arribar a un mínim que depèn de la situació de cada llar. Aquest mínim va des dels 462 euros, en el cas que només hi hagi una persona, fins als 1.015 euros en famílies de dos adults i més de dos menors al seu càrrec.

Per calcular els ingressos de la família es tindrà en compte la renda neta de l’any passat, però també la podran sol·licitar aquells que, en els mesos transcorreguts enguany, hagin obtingut uns ingressos que, en termes anuals, estarien per sota de la renda garantida.

Els sol·licitants hauran de tenir entre 23 i 65 anys (o 18 en el cas que hi hagi menors a càrrec).

L’ajuda es distribuirà en 12 pagues i serà compatible amb altres prestacions i ingressos laborals. S’atorgarà d’ofici a aquelles persones que ja estiguin rebent una prestació per fill a càrrec. Els altres possibles beneficiaris l’hauran de sol·licitar, de manera preferent, a la seu electrònica de la seguretat social.

El govern central destinarà 3.000 milions d’euros anuals a l’Ingrés Mínim Vital i es calcula que arribarà a 850.000 llars espanyoles.

Aquesta ajuda social s’ha hagut d’accelerar per la crisi econòmica derivada de la pandèmia del coronavirus. El vicepresident Pablo Iglesias assegura, però, que és una mesura estructural “que ha arribat per quedar”. La renda es podrà sol·licitar a partir del 15 de juny.

29/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris