X

El Govern desactiva la ‘bomba’ del PP: diu que el decret pel rústic no generarà indemnitzacions milionàries a Menorca

El PP avisa de les conseqüències de desclassificar terrenys urbanitzables que no s'han desenvolupat

29/05/2020

El Govern desactiva la ‘bomba’ del PP: diu que el decret pel rústic no generarà indemnitzacions milionàries a Menorca

El decret llei de protecció del territori és un cavall de batalla a Menorca. El Partit Popular avisa l’oposició de les indemnitzacions milionàries que es poden generar si no es corregeix i es converteixen en rústic terrenys que ara són urbanitzables. El govern del Consell insular en pren nota i ja anuncia que, si és necessari, demanarà que es modifiqui.

El Pla Territorial de Menorca dibuixa 24 zones al voltant de les urbanitzacions pendents de desenvolupar. Algunes tenen expectatives hoteleres o d’edificació encara no satisfetes. I en el cas de Santandria, a Ciutadella, i sobretot Son Bou, a Alaior, amb el planejament municipal encara no aprovat. Aquí és on, segons el Partit Popular, més perill corre Menorca, perquè les àrees no s’han desenvolupat per causes alienes als propietaris. El decret llei del Govern converteix aquests terrenys com a rústics, el que -avisa el PP- pot donar lloc a indemnitzacions milionàries encara més greus que les conegudes a l’illa. El PP demana que es faci rectificar el decret al Govern balear, i el Consell de Menorca en pren nota.

El Govern diu que ha tingut en compte la situació de Menorca i interpreta que no té per què generar indemnitzacions milionàries. En qualsevol cas, recorda que el Consell pot tornar a classificar les àrees afectades al nou Pla Territorial que està ultimant.

29/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris