X

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 77: La comunitat educativa es prepara per al curs vinent

La comunitat educativa balear ja s'ha organitzat en comissions de treball per preparar el retorn a les aules d'un curs en què es plantegen tres escenaris: les classes presencials, una experiència mixta de feina presencial i en línia, i el confinament, una feina que representants de la comunitat educativa començaran la setmana que ve

30/05/2020

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 77: La comunitat educativa es prepara per al curs vinent

EFE

Educació presentarà a finals de juny l’esborrany definitiu que establirà les pautes per al curs escolar 2020-2021. La comunitat educativa balear ja s’ha organitzat en comissions de treball per preparar el retorn a les aules d’un curs en què es plantegen tres escenaris: les classes presencials, una experiència mixta de feina presencial i en línia, i el confinament, una feina que representants de la comunitat educativa començaran la setmana que ve, ha dit el conseller Martí March.

INGRÉS MÍNIM VITAL:

L’ingrés Mínim Vital es podrà comença a tramitar a partir del mes de juny. És la mesura estrella del Govern central per lluitar contra la pobresa. Es preveu que a les Balears entre 15 i 16 mil famílies es puguin beneficiar i a nivell estatal ho facin 850 mil llars. Per poder cobrar aquest ingrés mínim, s’haurà d’acreditar la situació de vulnerabilitat i que són portadors d’almanco un any del permís de residència a Espanya. L’objectiu és reduir un 80% el llindar de la pobresa.

L’Associació Mallorca Sense Fam, que s’encarrega de donar aliments a les famílies més necessitades, celebra la instauració d’una renda mínima vital. Reconeix que en els darrers mesos la demanda d’aliments ha augmentant notablement.

FORMENTERA PASSA A FASE 3 DILLUNS:

L’única de les Illes que entra en la fase 3 dilluns que ve és Formentera. Es preveu que el transport públic funcioni al 100%. Els hotels podran obrir les zones comunes al 50 per cent de la seva capacitat, tot i que a Formentera encara no han decidit quan obriran portes.

El cinema podrà obrir al 50 per cent de l’aforament i les discoteques i pubs poden tornar a obrir amb un terç. Pel que fa a bars i restaurants, la principal novetat és que es podrà fer servir la barra i esperen que se suavitzin les limitacions d’aforament que ara és del 50 per cent a l’interior i les terrasses. Sentim els treballadors d’alguns bars.

DARRER BALANÇ DE LA COVID-19:

Feim un repàs del darrer balanç del coronavirus. En el darrer recompte s’han confirmat a les Balears 5 casos nous de coronavirus, un d’ells en una residència per a gent gran. No s’han notificat noves defuncions. En aquests moments hi ha 177 casos actius i 1.667 persones s’han curat.

Arreu d’Espanya han mort 2 persones per coronavirus en el darrer balanç i en la darrera setmana el total de defuncions és de 39. Amb aquestes, són ja 27.121 les persones que han mort a Espanya amb Covid-19.


La comunitat educativa ja treballa en un ‘pla de retorn a la presencialitat’ per al curs que ve

30/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris