X

Les discoteques no podran obrir a la fase 3

La decisió del govern central ha sorprès al sector, que assegura que estan preparats per obrir complint les condicions sanitàries necessàries

30/05/2020

Les discoteques no podran obrir a la fase 3


Què es pot fer a la Fase 3?

A partir de dilluns, a Formentera es podrà passejar i fer esport sigui l’hora que sigui. La supressió de les franges horàries per a tots els col·lectius és una de les novetats de l’entrada en la fase 3. Això sí, les discoteques i locals d’oci nocturn finalment no podran obrir en aquesta etapa, com estava previst en un principi.

La decisió ha sorprès el sector. “Ens sembla una falta de respecte que s’hagi pres aquesta decisió sense comptar amb el sector”, diu Jesús Sánchez, president de la patronal ABONE. Sánchez assegura que estan preparats per obrir complint les condicions sanitàries necessàries.

D’altra banda, activitats recreatives com les sales de joc, casinos i bingos sí que podran obrir, però amb limitacions. La distància mínima entre clients serà sempre de dos metres. Hi haurà d’haver gels hidroalcohòlics, que els clients hauran d’utilitzar de manera recurrent. Les màquines i la resta del mobiliari s’hauran de desinfectar després del contacte amb cada usuari.

Elements com les cartes i les fitxes s’hauran d’higienitzar cada dues hores o evitar que els clients els hagin de tocar. Per exemple, substituint-los per mecanismes electrònics. Miquel Àngel Riera, adjunt a la presidència de la patronal de sales de joc SAREIBA, assegura que estan preparats per “assumir totes les normes que ja han estat publicades al BOE i les que la comunitat autònoma pugui anar fent de cara a aconseguir la millora sanitària de les condicions per jugar”.

A més, la capacitat dels locals serà limitada a la meitat amb un màxim de 50 persones. Alguns empresaris asseguren que això no suposarà un problema per a la majoria de sales de joc. Però en alguns locals com bingos, els impossibilitarà l’obertura, assegura Eusebio Cano, president d’AESBI, la patronal d’aquest sector: “És inviable”.


Formentera passa a la fase 3, mentre Mallorca, Menorca i Eivissa continuen a la fase 2

30/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris