X

Un nebot del rei de Bèlgica dona positiu per coronavirus després de tornar a Espanya

Dilluns passat va tornar a Espanya i va participar en una festa de benvinguda a Còrdova

30/05/2020

Un nebot del rei de Bèlgica dona positiu per coronavirus després de tornar a Espanya

El príncep Joaquim de Bèlgica, nebot del rei Felip de Bèlgica

El príncep Joaquim de Bèlgica, nebot del rei Felip de Bèlgica, ha donat positiu per coronavirus, segons han confirmat fonts del Palau Real belga citades per mitjans belgues. Joaquim viu des de fa anys a Espanya amb la seva al·lota, Victoria Ortiz Martínez-Sagrera. Joaquim, fill de la princesa Astrid i del príncep Lorenzo, va passar els dos últims mesos a Bèlgica i finalment va tornar a Espanya dilluns passat, per la qual cosa es va organitzar una festa de benvinguda a Còrdova dimarts passat.

L’esdeveniment va tenir lloc en una casa privada i, segons algunes fonts, a la festa hi havia almanco 27 persones de l’alta societat. No obstant això, segons informacions citades pel grup de mitjans de comunicació belga ‘Sudpresse’, la xifra d’assistents no va superar l’assenyalada per la normativa, en aquest cas 15 persones.

Pel que sembla Joaquim, de 28 anys, va tenir símptomes un dia després de la festa, segons el diari belga ‘7sur7’. Aquest divendres, 29 de maig, els resultats han confirmat que tenia coronavirus, però el seu estat no requereix hospitalització.

Un total de 27 persones amb les quals va estar en contacte des del seu retorn a Espanya han estat ja alertades i es troben en aquests moments en quarantena.

El príncep Joaquim no té funció oficial dins de la família reial belga i els seus desplaçaments corresponen a la seva vida privada. És el novè en la línia de successió al tron belga

30/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris