X

Les empreses de Menorca treballen a contrarellotge per reincorporar els treballadors amb risc

Entre un 15 i un 20 per cent de les plantilles han de tornar a la feina a la fase 3, però amb totes les mesures pertinents

30/05/2020

Les empreses de Menorca treballen a contrarellotge per reincorporar els treballadors amb risc

El pas a la Fase 3 de la desescalada generarà canvis importants a empreses i treballadors. S’hauran d’aplicar protocols de reincorporació presencial als llocs de feina; això sí, amb tota garantia de seguretat i horari esglaonat. La mesura pot afectar els empleats en grups de risc que, per exemple, d’estar de baixa poden passar a fer teletreball. Són entre un 15 i un 20 per cent de les plantilles.

Durant l’Estat d’Alarma les empreses que han continuat treballant, o han reobert, han hagut d’aplicar mesures de prevenció de riscos laborals, que han afectat, especialment, embarassades, majors de 60 anys, diabètics, o d’altres malalts com els immunodeprimits. Els havien de recol·locar a llocs de feina amb menor risc (com el teletreball) o els serveis de prevenció havien de fer un informe a partir del qual l’Ibsalut els donava la baixa. Els sindicats diuen que aquesta obligació es compleix, però en diferent grau depenent de si és empresa pública o privada i de si tenen delegat de salut.

Les empreses de prevenció de riscos confirmen que la gran majoria de les empreses estan complint i que treballen intensament per preparar els protocols de reincorporació. Les empreses més grans han pogut fer proves Covid als treballadors que fan feina presencial. En el cas d’Endesa que encara té dues terceres parts dels empleats fent teletreball.

Al sector públic, com al Consell de Menorca, també es preparen els espais de feina per facilitar la reincorporació d’almenys el 60 per cent de la plantilla.

30/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris