X

El Centre Coordinador de la Covid-19 identifica 10 casos positius asimptomàtics a partir d’un primer confirmat amb patologia respiratòria

15 persones de la mateixa unitat familiar han estat ingressades a centres hospitalaris per garantir un correcte aïllament

30/05/2020

El Centre Coordinador de la Covid-19 identifica 10 casos positius asimptomàtics a partir d’un primer confirmat amb patologia respiratòria

L’equip del Centre Coordinador de la Covid-19, depenent de la gerència d’Atenció Primària de Mallorca del Servei de Salut, ha localitzat una família amb 10 membres positius en coronavirus, després que un altre membre amb simptomatologia respiratòria donés positiu al servei d’urgències de l’Hospital Universitari de Son Llàtzer.

Les 11 persones amb Covid-19 es troben asimptomàtics (inclòs el primer cas) i han estat hospitalitzats per garantir un correcte aïllament.

El primer cas va ser un membre d’aquesta família, que va ser diagnosticat després de presentar simptomatologia respiratòria al servei d’urgències de l’Hospital Universitari de Son Llàtzer. Tal com estableix el protocol, l’equip sanitari va donar avís a la Direcció General de Salut Púbica i al Centre Coordinador de Covid-19, d’Atenció Primària de Mallorca.

Un equip de 5 professionals (el coordinador del centre i 4 infermeres rastrejadores) varen elaborar el pertinent estudi de contactes i varen localitzar 14 convivents (tots de la mateixa família) amb aquesta persona. Per criteri sanitari, es va decidir practicar prova PCR a tots ells i d’aquests, 10 membres varen donar positiu (2 menors d’edat i 8 adults).

Ara tots els membres de la família, inclosos els que han donat negatiu a la prova, han estat hospitalitzats per garantir un correcte aïllament i seguiment de la malaltia: 13 es troben a l’Hospital Universitari de Son Llàtzer i 2 a l’Hospital Sant Joan de Déu de Palma.

La persona que ha donat inicialment positiu regenta un establiment d’alimentació a una barriada de Palma que, amb col·laboració amb la Policia Nacional, ha estat clausurat de manera preventiva.

El Servei d’Atenció Primària del centre de salut d’Escola Graduada romandrà vigilant per si qualque persona de la zona manifestés símptomes compatibles amb la Covid-19.


El 70% dels contagis de COVID-19 detectats a les Balears aquest mes són asimptomàtics
8 nous casos de coronavirus (2.076 en total) i cap nova defunció a les Balears
271 nous casos confirmats de coronavirus a Espanya

30/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris