X

Els espais naturals protegits reprenen les activitats educatives

Es permetran grups d'entre 10 i 15 persones i a les activitats s'aplicaran sempre les mesures de distància de seguretat

31/05/2020

Els espais naturals protegits reprenen les activitats educatives

Parc natural de s'albufera de Mallorca (Alcúdia)

Els espais naturals protegits i finques públiques de Balears reprendran, a partir d’aquest dilluns, la seva agenda d’activitats d’educació ambiental per al públic, coincidint amb la reobertura d’alguns itineraris, ja adaptats a les mesures de seguretat, i la celebració de les activitats guiades.

Segons ha informat Conselleria de Medi Ambient i Territori aquest diumenge, els equips d’educació ambiental dels parcs, paratges i reserves naturals han iniciat un sistema de formularis online per a inscriure’s a les diferents activitats i garantir l’aforament limitat de cadascuna. Els formularis i l’oferta d’activitats es podran trobar a la web balearsnatura.com.

La Xarxa d’Espais Naturals Protegits de les Illes ha optat per aquest sistema, amb grups d’entre 10 i 15 persones, perquè el públic pugui tornar a gaudir, amb seguretat i de forma més directa, dels valors naturals dels espais protegits.

Així mateix, ha detallat que per a aquestes sortides, i per a millorar la seguretat tant del personal com dels visitants, s’han tingut en compte diversos factors, com l’ús d’espais oberts en comptes de camins estrets o la prioritat a grups familiars o persones que ja mantenen contacte.

A les activitats s’aplicaran mesures de distància de seguretat, d’higiene de mans i els usuaris hauran de portar màscares per si hi ha llocs on han d’usar-les.

D’altra banda, la Conselleria de Medi Ambient i Territori ha comunicat que els centres d’interpretació i d’informació, així com altres instal·lacions com els observatoris d’ocells, obriran a partir de dia 1 de juliol. També reobriran un total de tres zones d’acampada (sa Font Coberta, Els Pixallers i Marjanor) situades a Escorca.

Les taules de les àrees recreatives es podran utilitzar a partir de la fase III, però cal tenir en compte que no està permès fer foc en els espais recreatius fins que no finalitzi l’època considerada d’alt risc d’incendis forestals, el 15 d’octubre.

Finalment, la reobertura de refugis gestionats per l’Institut Balear de la Natura (Ibanat) es preveu per al mes vinent de setembre, sempre que les condicions i l’evolució de la situació sanitària ho permetin.

31/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris