X

Continua sense símptomes la família de 15 persones ingressada a Palma per coronavirus

Entre els hospitalitzats, que continuaran ingressats a l'espera de noves proves, hi ha dues dones embarassades.

31/05/2020

Continua sense símptomes la família de 15 persones ingressada a Palma per coronavirus

Les 15 persones d’una mateixa família de Palma continuen ingressades en bon estat de salut. Cap d’ells ha presentat símptomes de la covid-19 en les darreres hores. Tots ells romanen en aïllament entre els hospitals Son Llàtzer i Sant Joan de Déu, inclosos els quatre pacients que han donat negatiu.

Segons ha pogut saber IB3 Notícies, entre les 15 membres de la família, a més de dos infants, hi ha dues dones embarassades. A tots ells se’ls repetirà la prova de coronavirus en uns dies i continuaran ingressats fins que donin negatiu.

Un brot detectat a partir de dimarts

El brot de coronavirus s’ha detectat al llarg d’aquesta setmana. Un home, veïnat de Palma, es va personar dimarts al servei d’urgències de Son Llàtzer, perquè tenia molèsties respiratòries.

El personal sanitari li va practicar una prova PCR i el resultat va confirmar la sospita: s’havia contagiat de coronavirus.

Aleshores varen cercar els contactes estrets del pacient. Els rastrejadors varen observar que vivia amb 14 persones més a un pis de Palma.

Entre dijous i divendres, tots varen ser traslladats a l’hospital per fer-los proves. El resultat va ser que la majoria d’ells s’havien contagiat. Un total d’11 persones de la família tenen coronavirus. Són 9 adults i 2 menors d’edat. A les 4 persones restants no els han detectat el virus.

Tots ells són asimptomàtics. No obstant això, com que vivien tots 15 a un mateix pis, les autoritats sanitàries van decidir que romanguessin hospitalitzats. Ho han fet, diuen, per garantir un “correcte aïllament” de la família. Continuen ingressats entre els hospitals Son Llàtzer i Sant Joan de Déu.

A més, la policia va precintar ahir l’establiment que aquesta família regentava a la barriada de Son Gotleu per evitar l’expansió d’aquest primer gran brot de coronavirus a Mallorca des de l’inici del desconfinament.


El Centre Coordinador de la Covid-19 identifica 10 casos positius asimptomàtics a partir d’un primer confirmat amb patologia respiratòria
Quart dia consecutiu sense morts per coronavirus a les Balears

31/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris