X

Les cambreres de pisos reclamen protocols sanitaris clars abans que arribin els primers turistes

Tampoc no saben com es regularà la seva càrrega de feina en aquesta temporada atípica

31/05/2020

Les cambreres de pisos reclamen protocols sanitaris clars abans que arribin els primers turistes

Les cambreres de pisos reclamen protocols sanitaris clars per desinfectar els hotels abans que hi arribin els primers turistes. Creuen que s’haurà de reduir la seva càrrega de feina per netejar habitacions i espais comuns amb garanties sanitàries. Temen que, si no se salva la temporada, després dels ERTOs poden arribar acomiadaments.

La posada en marxa de la maquinària turística no s’entén sense elles: les que netegen els hotels. La tasca de les cambreres de pisos esdevé essencial per desinfectar els espais, una feina elemental per fer front a la pandèmia. El col·lectiu, però, encara no sap quins protocols sanitaris s’aplicaran al sector o de quins EPIs disposaran quan, d’aquí a poc més de dues setmanes, reobrin els hotels.

La presidenta de Kellys Unión Balear, Sara de Mar García, insisteix que el col·lectiu encara no ha rebut cap protocol sanitari ni instruccions sobre com desinfectar els hotels per deixar-los a punt abans que arribin els primers turistes. “Nosaltres estem en contacte amb la roba dels clients, amb els llits, llençols, comandaments a distància, interruptors i hem de precintar aixetes i parets. I ningú no ens ha dit res, de protocols sanitaris”, assegura García.

Tampoc no saben com es regularà la seva càrrega de feina en aquesta temporada atípica. En aquest sentit, García apunta que la situació sanitària obliga a ser molt escrupolós amb la higiene i la desinfecció d’espais comuns, quelcom que es tradueix en dedicar més temps a cada habitació. “Jo ara no puc trigar 45 minuts en fer una habitació de sortida, i, si ara hi dedico una hora i mitja, no puc fer les mateixes habitacions en el mateix temps”, explica.

Per això, reclamen reforçar les plantilles. Ara, la major part del personal fix discontinu està en un ERTO. S’hi han afegit esglaonadament en funció de la data en la qual varen començar a treballar la temporada passada. Algunes, però, han quedat fora. És el cas del personal eventual, com na Nina, que depèn de l’entrada del personal fix i fix discontinu per, després, iniciar la seva temporada. “Enguany dono la temporada per perduda, per part meva no hi haurà ingressos a casa”, assegura.

Temen que, si no se salva la temporada, després dels ERTOs arribin acomiadaments. Algunes ja freguen l’edat de jubilació, després de treballar tota una vida. Demanen protocols clars per dignificar la seva professió, tantes vegades invisible.

31/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris