X

El Club Nàutic d’Eivissa espera conservar la seva concessió

Una sentència obliga a repetir el tràmit de competència de projectes al qual es va adjudicar la gestió de les instal·lacions

01/06/2020

El Club Nàutic d’Eivissa espera conservar la seva concessió

El Club Nàutic d’Eivissa confia a poder conservar la seva concessió després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Balears que obliga a repetir el tràmit de competència de projectes al qual se li va adjudicar la gestió de les instal·lacions. Els serveis jurídics del club decidiran als pròxims dies si presenten recurs de cassació davant el Tribunal Suprem.

Segons asseguren des de l’entitat que ocupa les instal·lacions des de fa gairebé cent anys, la sentència del TSJB obliga a reiniciar el procediment administratiu per una qüestió formal, però “manté els criteris de puntuació amb els quals el Club Nàutic d’Eivissa va ser considerat el millor” dels projectes dins del concurs convocat per l’Autoritat Portuària de Balears. Per això, expliquen que parteixen d’una “bona posició” i recorden que tenen una “llarga experiència” com a club nàutic “enfront d’altres entitats que es fan passar per tals sense cap fonament”.

L’entitat eivissenca assegura que la renovació definitiva de la concessió requereix un “exercici de resistència”, tant per la seva complexa tramitació, com pels “ingents recursos econòmics amb els quals compta l’entitat demandant, denominada Club Básico 12 Millas“. Aquesta entitat està representada pel despatx de l’advocat madrileny Francisco Javier Jiménez Cisneros Cid, que ha mostrat la seva “aversió al model de gestió portuària que representen els clubs nàutics en la seva condició d’entitats sense ànim de lucre”.

El Club Nàutic d’Eivissa recorda també els “vincles del representant legal del Club Básico 12 Millas amb l’Autoritat Portuària” l’any 2009 i els seus informes pagats “amb sous públics” contra la renovació del Club Nàutic d’Eivissa. “Jiménez Cisneros va emetre en 2009, a petició del llavors director de l’APB, Ángel Matías, condemnat en el cas Mar Blau, un informe sobre el Club Nàutic d’Eivissa que qualificava l’explotació d’amarraments com una activitat sumptuària que no pot ser considerada estratègica ni rellevant per a un port”, asseguren des de l’entitat eivissenca, que recorden que en aquell dictamen s’oposava a la pròrroga de la concessió i recomanava sotmetre la concessió a concurs públic. El Club Nàutic d’Eivissa recorda que sis anys després de fer aquell informe per a l’Autoritat Portuària de Balears, aquest advocat va “avalar de la seva pròpia butxaca el projecte de Club Básico 12 Millas”. “En la seva condició d’assessor podria haver-hi influït en la convocatòria d’un certamen públic al qual s’acabaria presentant”, afegeix el Club Nàutic d’Eivissa en un comunicat, que assegura que aquesta participació de Jiménez Cisneros representa una “anomalia”.

01/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris