X

Els vols interilles reduiran les seves operacions en un 70 %

 Aviació Civil podrà adequar l’oferta al procés de desescalada en els diferents territoris

02/06/2020

Els vols interilles reduiran les seves operacions en un 70 %25

Imatge d'arxiu.

Els serveis de transport aèri sotmesos a obligació de servei públic, com és el cas dels vols interilles, reduiran la seva oferta total d’operacions a un 70%, i hauran d’adoptar les mesures necessàries per procurar la máxima separació possible entre els passatgers. Així ho estableix el Govern central a través de una ordre ministerial publicada al BOE, que especifica que Aviació Civil “podrà adequar l’oferta d’aquests serveis a l’evolució que vagi experimentant la demanda, a mesura que avanci el procés de desescalada en els diferents territoris”. El ministre de Transports, José Luis Ábalos, assegurà ahir que plantejarà que es puguin reprendre els vols interilles a partir de la fase 3, tal i com ha sol.licitat el Govern balear.

El Govern central també permet als territoris que estan en fase 2 que el transport turístic de passatgers, excepte els creuers, podran navegar i fondejar en aigües  d’aquests territoris. L’ocupació, segons s’explica a l’ordre publicada al BOE, no podrà superar el 50% del nombre màxim de passatgers que figura en els seus certificats corresponents.

L’Executiu també permet en fase 2 llogar embarcacions d’esbarjo, motos nàutiques i altres aparells nàutics, sempre que les persones que les arrendin es trobin al mateix territori que les empreses de lloguer. En el cas de les motos nàutiques, només podrà anar una persona a bord, excepte que es tracti de persones convivents.

També s’autoritzen en aquesta mateixa fase les pràctiques de navegació per a l’obtenció de títols de patró d’embarcacions d’esbarjo. Les persones a bord hauran de trobar-se al mateix territori en que estigui amarrat el vaixell, i no es podrà superar el 75% d’ocupació autoritzada en els certificats de l’embarcació.

02/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris