X

Obren judici oral contra Jaime Lladó, dos advocats del Cas Cursach i l’editora Hora Nova

La Fiscalia els acusa d'amenaçar i revelar informació del testimoni protegit 29 i demana penes de fins a 4 anys i mig de presó

03/06/2020

Obren judici oral contra Jaime Lladó, dos advocats del Cas Cursach i l’editora Hora Nova

La jutgessa Carmen Abrines ha obert judici oral contra el director de Tito’s, Jaime Lladó, els advocats Vicente Campaner i José Ignacio Herrero i Hora Nova, l’editora del diari Última Hora. Hauran de seure al banc dels acusats per un cas obert arran de la denúncia presentada pel testimoni protegit 29 del Cas Cursach. Aquest testimoni va denunciar que era víctima d’una campanya d’assetjament, amenaces i coaccions per part dels acusats. A més, denunciava el diari per haver penjat un vídeo de la seva declaració en seu judicial i revelar el seu nom. La Fiscalia demana per a Herrero 4 anys i mig de presó i multes que sumen poc més de 4.000 euros. Per a Campaner reclama 2 anys i mig de presó i una multa de 2.500 euros i per a Lladó 1 any i mig de presó i 2.700 euros de multa. En el cas d’Hora Nova, demana que li imposin una multa de 14.600 euros. El Ministeri fiscal acusa els missers dels delictes de revelació de secrets, assetjament, coaccions, calúmnia i, de forma subsidiària, dels delictes d’injúries i obstrucció a la justícia. En el cas d’Herrero també l’acusen per amenaces. Pel que fa a Jaime Lladó, li imputen els delictes de revelació de secrets, assetjament i obstrucció a la justícia i a Hora Nova el delicte de revelació de secrets.

Els fiscals també demanen que els acusats dipositin un total de 34.000 euros de fiança. Són els doblers que la Fiscalia planteja com a indemnització per al testimoni protegit en cas que resultin condemnats. A més, demanen que els acusats no s’aproximin al demandant a manco de 500 metres durant un període de 5 anys.

L’acusació particular demana penes de fins a 7 anys i mig de presó

El testimoni protegit que va treballar de cambrer a la discoteca del Grup Cursach és acusació particular i apunta també als delictes de coaccions, amenaces, injúries i calúmnies, entre d’altres. Demana penes majors: 5 anys i 3 mesos de presó per al director de Tito’s i penes de 7 anys i 9 mesos i 6 anys i 3 mesos de presó per als dos missers, a més d’una multa de 73.000 euros pel mitja de comunicació. També reclama indemnitzacions per un total de 180.000 euros, per perjudicis i danys morals.

Inicialment, el jutjat d’instrucció va arxivar la causa però l’Audiència Provincial va donar la raó al recurs del testimoni protegit i obliga a reobrir-la.

03/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris