X

La batlessa de Es Migjorn denuncia que hi ha pares que utilitzen les targetes menjador per comprar alcohol i cremes

El municipi ha tramitat 12 ajudes alimentàries a famílies del municipi i "encara" no se n'ha bloquejat cap

04/06/2020

La batlessa de Es Migjorn denuncia que hi ha pares que utilitzen les targetes menjador per comprar alcohol i cremes

/EFE.

La batlessa de Es Migjorn, Antònia Camps, ha denunciat aquest dijous l’ús inapropiat per part d’alguns beneficiaris de les targetes prepagament atorgades pel Consell de Menorca i el Govern balear per a la compra de productes alimentaris i destinades a altres fins.

“S’han detectat casos en els quals s’utilitza l’ajuda per a comprar begudes alcohòliques i cremes per a la cara. Si jo em trobés en aquesta situació, prioritzaria el menjar per als meus fills. Crec que els licors i les cremes són prescindibles”, ha explicat a l’agència Efe.

Amb tot, la primera edil de Es Migjorn ha deixat clar que l’ajuntament de la localitat continuarà ajudant a les famílies que necessiten ajuda alimentària, així com per a afrontar les despeses derivades de l’habitatge.

“Sóc partidària de revisar-ho tot. Per culpa d’una minoria que utilitza la picardia, no s’adonen que perjudiquen gent que realment ho necessita. És molt fàcil donar diners en una targeta i desentendre’s. A través d’un conveni amb la Creu Roja repartim directament els aliments de primera necessitat”, ha explicat.

Es Migjorn ha tramitat 12 ajudes alimentàries a famílies del municipi i segons l’alcaldessa “encara” no s’ha bloquejat cap sol·licitud. Assegura que els Serveis Socials analitzen amb deteniment cada cas.

“No podem donar ajudes sense mirar si ho necessiten o no. Tenim en compte la situació personal, les nòmines i la declaració de la renda. Si no ho féssim així, vindrien moltes més persones que intentarien aprofitar-se”, ha assenyalat.

Consell de Menorca i Govern balear van acordar utilitzar el mateix sistema per a atendre les necessitats de famílies amb fills de fins a 12 anys que no tenen beca de la conselleria d’Educació, però sí que tenien ajudes de menjador concedides per les institucions, així com aquelles unitats familiars amb fills sense ajuda i en situació d’extrema necessitat a conseqüència de la crisi sanitària.

04/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris