X

El Palau de Congressos dona l’any per perdut

S'ajornen per a l'any que ve el 98% dels congressos, que havien de suposar 15 milions d'ingressos per enguany

04/06/2020

El Palau de Congressos dona l’any per perdut

El Palau de Congressos de Palma no acollirà cap esdeveniment durant el 2020. El que havia de ser l’any de consolidació econòmica del recinte es dona per perdut econòmicament.

Segons el director general del complex, Ramón Vidal, la bona notícia és que gairebé no hi ha hagut cancel·lacions: el 98% dels congressos s’han ajornat al 2021. Però enguany el Palau deixa d’ingressar els més de 15 milions d’euros previstos.

Vidal considera que el turisme de congressos serà el darrer de recuperar-se. Calcula que serà per març o abril de l’any que ve.

El recinte continua habilitat com a hospital: a la sala d’exposicions de la planta baixa hi ha un espai per col·locar-hi 210 llits per pacients amb covid que no s’han hagut de fer servir durant la pandèmia. El mateix ha passat amb l’UCI mòbil ubicada a la tercera planta. El Palau de Congressos seguirà medicalitzat mentre el govern balear no digui el contrari.

Les previsions per a l’Hotel Meliá Palma Bay també són molt dolentes, perquè depèn de l’activitat del palau. L’any passat, a aquestes alçades de temporada, ja tenien reserves per un 70% de les habitacions. Enguany, en canvi, no passen del 5%. Encara no hi ha cap decisió en ferm, però ara mateix no els surt rentable reobrir-lo.

04/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris