X

El decret urbanístic del Govern afecta 86 hectàrees de terrenys a Sant Antoni

Es converteixen en rústiques 63 hectàrees de sòl urbanitzable i 23 de sòl urbà no desenvolupat

05/06/2020

El decret urbanístic del Govern afecta 86 hectàrees de terrenys a Sant Antoni

El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Sant Antoni, Miguel Ángel Costa, critica durament el decret llei 9/2020 de mesures urgents de protecció del territori, perquè converteix en rústiques àmplies zones del municipi. Segons el càlcul que ha fet el Consistori, es desqualifiquen 63 hectàrees de sòl urbanitzable i 23 de sòl urbà sense desenvolupar.

D’aquesta manera, segons l’Ajuntament, 63 hectàrees d’urbanitzables passen a ser rústics. “És per on el poble podia créixer”, lamenta Costa, que assegura que desqualifica terrenys situats al voltant de sa Talaia, o del carrer Londres cap a ses Païsses.

El decret també afecta 23 hectàrees de les anomenades actuacions en sòl urbà. “Són sòls urbans sense desenvolupar, que no han fet les corresponents cessions”, explica el regidor d’Urbanisme de Sant Antoni, que assegura que la normativa afecta el 60 per cent d’aquest tipus de sòl al municipi. Algunes àrees afectades són la zona de l’avinguda Doctor Fleming o ses Païsses. Segons el regidor, el decret no afecta ses Variades, perquè “ja és sòl rústic”, una zona per la qual estan buscant una solució.

“És un càstig als municipis que no tenim el planejament actualitzat, però a Sant Antoni no s’ha fet perquè hi ha hagut canvis de govern i de regidors”, justifica Costa, que critica que aquest decret resta competències als ajuntaments i als consells. “És inadequat i inoportú que l’hagin aprovat durant l’estat d’alarma”, afegeix.

El regidor d’Urbanisme de Sant Antoni assegura que el decret “desequilibra” el futur planejament del municipi. “Ens lleva la possibilitat de donar serveis i equipaments al poble“, conclou.

05/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris