X

Formentera demana protocols concrets per regular la mobilitat entre illes

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha preguntat a Francina Armengol pels controls que es realitzaran tant als ports com als aeroports a les persones que es desplaçaran

05/06/2020

Formentera demana protocols concrets per regular la mobilitat entre illes

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha reclamat aquest divendres protocols “concrets” per a avançar en la desescalada una vegada s’obri dilluns que ve la possibilitat de viatjar entre illes.

Segons ha explicat en declaracions als mitjans, Ferrer ha traslladat a la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, en la reunió mantinguda aquest matí la necessitat que es defineixin els “protocols específics d’aïllament” de possibles contagiats davant l’evolució a la fase 3 de la resta d’illes, que s’uneixen així a Formentera, inserida en aquesta etapa de la desescalada des de l’1 de juny.

Per això, la presidenta insular ha preguntat pels controls que es realitzaran tant als port com als aeroports a les persones que es desplaçaran entre les illes.

La mateixa informació ha reclamat també en relació els possibles turistes estrangers que puguin arribar la segona quinzena de juny, en cas d’autoritzar-se la prova pilot de portar turistes a Balears des d’Alemanya, amb la finalitat de “garantir la protecció” a visitants i residents a Formentera. Aquests protocols, ha dit, hauran de servir per a fer de les illes un destí “el més segur possible”.

Així mateix, la presidenta de Formentera reclama al Govern “més informació” per conèixer quan serà efectiva l’obertura amb la resta de comunitats i amb els mercats internacionals.

D’altra banda, el president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, ha assegurat que el pas a la fase 3 és una “notícia positiva” que significa que “s’avança de manera ordenada”. A més, Marí ha ressaltat que el canvi de fase demostra que no hi ha hagut rebrots, “que s’han complert les normes i cal felicitar la ciutadania”.

Davant el fet de poder moure’s entre illes, el president eivissenc ha apuntat que des de l’administració insular s’està impulsant una campanya per a activar el turisme balear.

Finalment, Marí ha reiterat la necessitat de continuar respectant les mesures de seguretat i higiene, així com mantenir la precaució perquè “el virus no ha desaparegut”.


Mallorca, Menorca i Eivissa passen dilluns a la Fase 3
El Govern satisfet de passar a la Fase 3

05/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris