X

Les discoteques podran obrir a partir de dilluns, però no s’hi podrà ballar

El Govern dona així resposta a empresaris i associacions integrades a 'España de Noche' que havien reclamat la reobertura d'aquest tipus d'establiments a la fase 3

06/06/2020

Les discoteques podran obrir a partir de dilluns, però no s’hi podrà ballar

Bars d’oci nocturn i discoteques podran obrir des d’aquest dilluns, 8 de juny, a les zones que s’incorporen a la fase tres del pla de desescalada, sempre que no se superi un terç del seu aforament, segons publica aquest dissabte el (BOE).

En els casos en què en el local hi hagués un espai destinat a pista de ball o similar, aquest podrà ser utilitzat per instal·lar-hi taules o agrupacions de taules, no podent dedicar-se aquest espai al seu ús habitual.

D’aquesta manera, el Govern dona resposta a empresaris i associacions integrades a ‘España de Noche’ que havien reclamat la reobertura a la fase 3 per evitar la desaparició de 15.000 empreses després de tres mesos de tancament de la seva activitat.

“Per desgràcia aquesta situació està provocant la pèrdua de 25.000 ocupacions i durant les pròximes setmanes està xifra es pot incrementar, ja que el 55,32% de les empreses mantenen a tots els seus treballadors en un ERTE”, asseguraven els empresaris.

En termes econòmics, el sector de l’oci registra una caiguda de la facturació de 8.000 milions d’euros i unes pèrdues econòmiques per empresa que van des dels 23.000 euros de les petits bars de copes fins als 157.000 euros de les grans sales de festa.

D’altra banda, a la fase 3 del pla de desescalada, podrà procedir-se a l’obertura al públic dels establiments d’hostaleria i restauració per al consum dins el local sempre que no se superi el 50% del seu aforament.

A més, estarà permès el consum en barra sempre que es garanteixi una separació mínima de dos metres entre clients o, en el seu cas, grups de clients, similar a la distància que s’estableix entre taules, al mateix temps que les terrasses a l’aire lliure podran ser ocupades fins al 75% de la seva capacitat.


El BOE publica l’última prorroga de l’estat d’alarma fins al 21 de juny

06/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris