X

Satisfacció d’hotelers i restauradors per la flexibilització dels ERTO parcials

Farà que les empreses es beneficïin dels ERTOs totals malgrat que no obrin tots els establiments 

06/06/2020

Satisfacció d’hotelers i restauradors per la flexibilització dels ERTO parcials

EFE/Enric Fontcuberta.


El Govern de l’Estat autoritza a presentar ERTOs parcials per centres de treball en lloc de per empresa

Les patronals han celebrat aquest dissabte que els ERTO parcials siguin per centre de treball, una mesura reivindicada en el sector i que el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions ha comunicat avui al Govern. Tant hotelers com restauradors, que havien reivindicat la mesura, l’han acollit amb satisfacció, ja que farà que es beneficïin dels ERTO malgrat que no obrin tots els seus establiments.

El vicepresident de CAEB Restauració, Juan Miguel Ferrer, considera que la flexibilització  és una bona notícia, ja que “s’havia bloquejat”, fins ara, “la possibilitat de fer feina i que obrissin molts establiments”.

La mesura del Ministeri també contempla que les tasques preparatòries per obrir un local no siguin un motiu per passar a ERTO parcial. En aquests casos, tindran la protecció d’un ERTO total per causa de força major. El que dona “seguretat als empresaris i als treballadors”, segons Ferrer.

A banda de les empreses amb més d’un centre de treball, els sindicats també havien reivindicat aquesta mesura que permet flexibilitzar l’obertura. Una acció lògica tenint en compte que aquesta depèn de la demanda i de l’arribada de turistes. Deixa, però, aspectes pendents. Per exemple, estendre la protecció fins al 31 de desembre de 2020.

06/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris