X

Irene Montero avisa de l’augment dels casos de violència masclista durant la desescalada

La ministra d'Igualtat s'ha mostrat preocupada perquè la percepció de pèrdua de control sobre les dones pot fer que hi hagi un augment d'aquest tipus de violència

07/06/2020

Irene Montero avisa de l’augment dels casos de violència masclista durant la desescalada

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha alertat sobre l’increment dels casos de violència masclista durant el procés de desescalada que s’està duent a terme a Espanya i ha reivindicat la tasca del seu gabinet, en coordinació amb altres ministeris, per donar una “resposta completa”.

“Estem preocupades per la desescalada perquè la percepció de pèrdua de control sobre les dones pot fer que hi hagi un augment d’aquest tipus de violència, el seguim molt preocupades i en alerta”, ha explicat Montero en una entrevista a La Sexta.

Segons ha defensat Montero, el seu ministeri, a través de la Delegació contra la Violència de Gènere, està coordinant el treball amb altres carteres del Govern central perquè les dones sàpiguen que “no estan soles”.

D’altra banda, la ministra ha defensat l’actuació del seu ministeri pel que fa a combatre la violència masclista durant l’estat d’alarma i especialment en el confinament de la població que, segons ha explicat, provocava que moltes víctimes convisquessin amb els seus agressors.

“En el Govern hem de reconèixer errors, però en aquest cas en dos dies ja teníem les modificacions de contractes amb el 016 per a garantir que poguessin continuar funcionant. Vam anar molt de pressa a l’hora de coordinar aquest pla de contingència per tenir tot el suport i hem demostrat que aquestes mesures, que han estat qüestionades pel PP i per Vox, eren necessàries i les dades són evidents, però no hem d’abaixar la guàrdia”, ha subratllat.


“El 75% de les cridades d’ajuda contra la violència masclista són dones que han sol·licitat ajuda per primera vegada”

07/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris