X

Només un de cada quatre espanyols feia servir el telèfon fix cada dia abans de la pandèmia

Només un 1% ha fet servir cabines telefòniques públiques l'any passat

08/06/2020

Només un de cada quatre espanyols feia servir el telèfon fix cada dia abans de la pandèmia

Imatge d'arxiu.

Només un de cada quatre espanyols feia servir el telèfon fix cada dia abans de la pandèmia. Una enquesta elaborada per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) a 4.861 llars i 9.058 persones indica que durant el quart trimestre de 2019 la principal manera de comunicar-se dels espanyols varen ser els missatges instantanis des d’aplicacions com WhatsApp. Sis de cada deu persones enviaren missatges d’aquests tipus diverses vegades al dia, un 26% telefonaren des dels seus telèfons mòbils i un 8% des dels seus fixos. A la vegada, l’ús diari de les cridades des d’aplicacions d’Internet com WhatsApp i Skype fou del 6%, mentre que l’ús dels missatges de text SMS no arribà al 2%.

A la vegada, aquest estudi conclou que per al 92% dels usuaris el més important és la qualitat de la connexió quan es crida des del telèfon fix, mòbil o Internet; seguit de la possibilitat de comunicar-se amb qualsevol persona (90%) i la confiança perquè es protegeixen adequadament les seves dades personals (89%).

I pel que fa a l’ús de les cabines telefòniques públiques, segons aquesta enquesta, només un 1% dels espanyols les va fer servir l’any passat.

CNMC destaca que les dades d’aquest informe reflecteixen la situació del mercat abans de l’estat d’alarma causat per la pandèmia de la COVID-19.

08/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris