X

Aquest estiu no s’haurà de pagar taxa per dur el cotxe a Formentera

Igualment s'ha de tramitar l'acreditació, amb risc de sancions que van entre els 1.000 i els 10.000 euros

09/06/2020

Aquest estiu no s’haurà de pagar taxa per dur el cotxe a Formentera

Enguany tots els visitants que vulguin viatjar a Formentera amb el seu cotxe podran fer-ho sense haver de pagar la taxa del projecte formentera.eco, que regula l’entrada i circulació de vehicles per l’illa entre l’1 de juliol i el 31 d’agost. El Consell de Formentera ha anunciat que es bonificarà el 100 per cent de les taxes a tots els visitants a causa de “la situació excepcional” que es viu aquesta temporada. Això sí, el projecte de regulació de vehicles continua perquè no volen que la crisi sanitària “afecti el model d’illa sostenible” en el qual asseguren que treballen des de fa anys.

Igualment s’hauran de fer tràmits per obtenir l’acreditació per a circular al web formentera.eco. A partir d’aquest dimecres 10 de juny ja es podran fer les reserves, perquè fins ara només s’han pogut tramitar les preserves. El conseller de Mobilitat, Rafel González, ha recordat que per segon any, “tots els formenterers i formentereres que tenguin l’autorització d’aparcament per la zona blava en vigor passaran a estar acreditats automàticament”. La resta hauran de fer un “senzill tràmit” al mateix web de formentera.eco. En aquest portal hi ha un apartat on es pot verificar que l’acreditació sigui correcta introduint el número de matrícula del vehicle. També hi ha un canal específic al mateix web per les tramitacions que han de fer les empreses de lloguer de vehicles.

A més, aquest segon any se seguirà fent el control amb el lector de matrícules situat a la Savina a l’accés i sortida de l’illa. La regulació preveu sancions per no tenir l’acreditació que van entre els 1.000 i 10.000 euros.

La regulació d’entrada de vehicles de formentera.eco per aquest 2020 fixa el sostre de vehicles per aquest 2020 en 21.487, una xifra un 4% inferior al sostre de vehicles de l’any 2019, que va ser de 22.382. El conseller Rafael González també ha recordat que el Consell de Formentera va marcar el camí a seguir per aquesta legislatura amb una reducció “controlada i progressiva” en la que l’objectiu és reduir un 16% el sostre de vehicles en 4 anys, amb un descens del 4% anual.

09/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris