X

SASTE assegura que Balears no compta amb llits suficients per a les UCIs

A Balears, el nombre de llits UCI existents és de 8 i, segons les estimacions de Satse, en faltarien 88 per arribar a la mitjana de 1,5 llits per cada 10.000 habitants

12/06/2020

SASTE assegura que Balears no compta amb llits suficients per a les UCIs

El Sindicat d’Infermeria Satse ha assegurat que Balears no compta amb un nombre suficient de llits a les Unitats de Vigilància intensiva (UCIs) dels seus centres hospitalaris, segons el que s’estableix pel Govern per abordar el procés de desecalada de l’estat d’alarma decretat per la gestió sanitària del coronavirus.

En una nota de premsa, Satse ha recordat aquest divendres que, entre altres criteris, el Govern va determinar que resultaria necessari perquè els diferents territoris poguessin avançar en el procés de desescalada de disposar d’entre 1,5 i 2 llits a les Unitats de Vigilància intensiva per cada 10.000 habitants, o, almenys, tenir capacitat d’instal·lar-les en un termini màxim de cinc dies.

Segons l’estudi realitzat sobre aquest tema per Satse en el conjunt de l’Estat, en un total de 36 províncies, a més de Ceuta, no hi ha suficients llits a les respectives Unitats de Vigilància intensiva. Per aquest motiu, el sindicat ha insistit en la necessitat d’augmentar el nombre de llits en aquestes unitats hospitalàries.

A Balears, el nombre de llits UCI existents és de 84, segons les estimacions de Satse, per la qual cosa el total de llits que faltarien per arribar a la mitjana de 1,5 llits per 10.000 habitants és de 88.

Davant aquesta realitat, el sindicat ha subratllat que una de les prioritats de la Conselleria de Salut ha de ser “reforçar aquestes unitats davant possibles rebrots” de la COVID-19 en els pròxims mesos. “No poden tornar a produir-se les situacions de caos, saturació i desbordament sofertes a l’inici de l’actual crisi per no comptar de manera estructural amb els suficients llits”, han apuntat des de l’organització sindical.

Finalment, Satse ha incidit en què, a més de llits, resulta “necessari” a les Illes “un augment de les plantilles” del personal d’infermeria que presten els seus serveis a les UCI, “perquè no se superin, en cap cas, els dos pacients per cada infermera o infermer”. Segons el Sindicat, “és freqüent que se superi aquesta xifra”.

12/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris