X

El Govern adjudica la primera escola totalment modular de Balears a Sa Pobla

El Tribunal Central de Recursos contractual havia anul·lat la primera adjudicació i va paralitzar-la

12/06/2020

El Govern adjudica la primera escola totalment modular de Balears a Sa Pobla

Imatge d'arxiu del muntatge d'unes aules modulars. El nou centre de Sa Pobla estarà format íntegrament per mòduls prefabricats

La Conselleria d’Educació ha adjudicat avui la construcció de la primera escola cent per cent modular de Mallorca. És el nou centre de Can Cirera Prim de Sa Pobla, que el mes passat va paralitzar el Tribunal Central de Recursos Contractuals. Ara la nova escola modular ja té llicència municipal i el consistori preveu que els alumnes hi puguin començar el curs que ve. Un centre que ha de donar solució a la manca d’espai a les aules de Sa Pobla i de bona part de la comarca del Raiguer.

Tot i que l’Ajuntament de Sa Pobla també fa feina per oferir espais alternatius a les escoles, perquè el primer curs que començarà després del confinament no es repeteixi la massificació a les aules que es registrava al municipi, el consistori creu que la nova escola de Can Cirera Prim podrà estar llesta perquè els alumnes hi puguin començar el curs que ve. Segons el regidor d’Educació de Sa Pobla, Joan Toni Peré, “la nova escola, que està pendent d’unes aules modulars a Can Cirera Prim, podrà estar a punt pel curs que ve. La Conselleria d’Educació ens ha informat que ja s’ha adjudicat la construcció d’aquest centre modular”, una adjudicació que precisament s’ha fet avui mateix, segons ha confirmat la Conselleria d’Educació a IB3 Ràdio.

L’escola modular de Can Cirera Prim és el projecte que va paralitzar el Tribunal Central de Recursos Contractuals, quan va anul·lar l’adjudicació de la construcció i el muntatge del nou col·legi de Sa Pobla, que ja s’havia adjudicat el novembre de l’any passat i estava a punt de començar a muntar-se. Aquest fet va obligar el Govern a tornar a iniciar el procés que avui ha culminat amb la nova adjudicació. Però, a més, l’Ajuntament també fa feina amb els centres escolars del municipi per poder habilitar nous espais educatius que es podrien necessitar per garantir el distanciament sanitari entre els alumnes.

‘Les escoles del municipi s’han posat en contacte amb l’Ajuntament per saber quins espais municipals es podrien utiltizar en cas que fos necessari perquè les aules actuals no permeten respectar les distàncies o atendre els alumnes en condicions segures”, afegeix el regidor d’Educació de Sa Pobla, Joan Toni Peré. Davant aquesta petició, l’Ajuntament de Sa Pobla reconeix que no té espais suficients per augmentar els espais educatius de totes les escoles del municipi. Per això, esperen instruccions precises de la Conselleria d’Educació.

12/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris