X

Un centenar de persones reprenen les “Curses a la Serra de Tramuntana” a Campanet

L'activitat ha adaptat el seu circuit a passejos en grups petits per adaptar-se a les fases de la desescalada

13/06/2020

Un centenar de persones reprenen les “Curses a la Serra de Tramuntana” a Campanet

La primera cita del ‘VII Circuit de curses infantils a la Serra de Tramuntana’ s’ha celebrat a les Fonts Ufanes de Campanet, on s’ha reprès l’activitat, que havia estat ajornada per la crisi de la Covid-19. S’ha fet en grups petits amb cita prèvia, de fins a 10 persones, que han fet passejos pautats durant la jornada, adaptant-se així a la fase 3 del pla de la desescalada. Enguany hi han participat un centenar de persones.

Aquest programa esportiu de carreres, organitzat pel Consell de Mallorca, combina esport i natura en família, i enguany arriba a la setena edició.

Aquestes carreres es realitzaran a deu localitats de la Serra: Bunyola, Campanet, Banyalbufar, Sóller,  Puigpunyent, Esporles, Fornalutx, Calvià, Mancor de la Vall i Valldemossa. L’activitat de promoció lúdico-esportiva combina carreres no competitives amb tallers i visites guiades als llocs on es realitzen.

Quant a les novetats d’aquesta edició, la institució insular ha destacat, d’una banda, l’obertura de carreres a adults, perquè pares i mares puguin participar i dotar de caràcter familiar l’activitat. D’altra banda, es complementa amb la visita guiada als municipis, que permet conèixer la història dels pobles i del seu entorn. I, finalment, compta amb tallers relacionats amb el medi natural i el context de Patrimoni UNESCO.

Així mateix, ha assenyalat que el programa es reforça amb una sèrie de xerrades prèvies als centres educatius en horari lectiu, a càrrec d’un dels corredors de muntanya mallorquins més actius, Tòfol Castanyer, que col·labora amb el Consell en el programa ‘Els valors de l’esport’. També és padrina del programa l’atleta Cristina Prats.

13/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris