X

La FELIB estima que la majoria d’ajuntaments reobriran els parcs infantils a finals de juny

El Govern permet als Consistoris recuperar aquests espais respectant les mesures de seguretat

13/06/2020

La FELIB estima que la majoria d’ajuntaments reobriran els parcs infantils a finals de juny

Els ajuntaments de les Balears es preparen per començar a obrir els parcs infantils a partir de la setmana que ve. Des d’aquest dissabte el Govern permet als consistoris reobrir els parcs infantils amb mesures de seguretat. La Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) calcula que tots els espais estaran actius a finals de juny. que considera que a molts consistoris falta personal per assumir la desinfecció diària de tots els parcs. Municipis com Sant Antoni de Portmany, Inca, Ciutadella, Maó i Manacor reobriran aquestes zones infantils la setmana que ve.

Aquesta imatge serà història en qüestió de dies. I és que, després de tres mesos sense trepitjar-los, els infants podran tornar a la fi als parcs infantils. Un alè per a moltes famílies, que veuen la notícia amb bons ulls. El president de la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes (FAPA), Albert Lobo, detalla que la normativa esclareix  com es recuperen aquests espais i qui es responsabilitza de la neteja i desinfecció de les zones infantils. “Només cal que els municipis reobrin aquestes zones i que els infants tornin a gaudir d’aquests espais que estan pensats per a ells amb les mesures sanitàries pertinents”, expressa.

Des d’aquest dissabte, el Govern permet als ajuntaments reobrir els parcs infantils. En el cas que ho facin, els Consistoris hauran de desinfectar els parcs com a mínim dues vegades al dia i col·locar-hi cartells informatius amb les mesures de prevenció, com la rentada de mans i la distància física. La FELIB celebra la mesura però alerta que molts ajuntaments no tenen personal suficient per assumir la neteja diària dels parcs. El president de la FELIB, Antoni Salas, assegura que la majoria d’ajuntaments esperaran a finals de juny per reobrir els parcs.

Alguns consistoris, com els de Santa Eulària, Palma i Calvià, estudiaran la reobertura de parcs a partir de dilluns. En canvi, municipis com Maó, Ciutadella, Inca, Sant Antoni de Portmany, Sant Josep de sa Talaia i Manacor tenen clar que reobriran els espais infantils la setmana que ve. Ho faran, diuen, de forma gradual i garantint les mesures de seguretat.

Una passa més en la desescalada que recupera espais per a la infància.

13/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris