X

El Govern està a punt d’enllestir l’avantprojecte de la Llei de la Ciència

L'executiu autonòmic té previst presentar-lo pròximament amb la idea que serveixi de base per un pacte polític, social i econòmic que doni suport i impulsi la recerca

19/06/2020

El Govern està a punt d’enllestir l’avantprojecte de la Llei de la Ciència

D'esquerra a dreta: Anna Traveset (CSIC), Enrique Garcia i Llorenç Huguet (UIB), Yllanes, Armengol i March (Govern), Carles Manera (CES), Joaquim Tintoré (SOCIB) i Antoni Quetglas (IOE)

L’avantprojecte de llei de la Ciència està “gairebé acabat” en paraules del conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, en acabar la reunió d’ahir entre els principals agents investigadors de les Illes Balears i el Govern.

L’executiu autonòmic té previst presentar-lo pròximament amb la idea que serveixi de base per un pacte polític, social i econòmic que doni suport i impulsi la recerca, el desenvolupament i la innovació. Per exemple, amb la creació d’un Institut de Recerca de les Illes Balears. “Es tracta de captar talent que moltes vegades serà el d’investigadors illencs que estan a fora i que tenen ganes de tornar, i que a més ho faran amb recursos”, ha manifestat el rector de la UIB, Llorenç Huguet que ha representat la institució acadèmica juntament amb el vicerector d’Investigació i Internacionalització, Enrique Garcia.

Junt als membres de la Universitat, han participat també de la trobada amb el conseller March i la presidenta i el vicepresident del Govern, Francina Armengol i Juan Pedro Yllanes, el director de l’Institut Oceanogràfic Espanyol (IOE), Antoni Quetglas, el del Sistema d’Observació i Predicció de la Costa (SOCIB), Joaquim Tintoré, la representant del Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), Anna Travesset i el president del Consell Econòmic i Social (CES), Carles Manera.

La trobada ha servit per traslladar als polítics la necessitat de continuar apostant per la ciència i la recerca i, al cap i a la fi, destinar-hi més doblers públics. El conseller de Recerca ha destacat que la futura Llei de la Ciència que ho ha de permetre vol tenir un caràcter “instrumental i pragmàtic”, de manera que es pugui desenvolupar a través de diferents legislatures i per part de diferents governs amb l’objectiu pactat de millorar el teixit productiu i afavorir la diversificació de l’activitat productiva.

19/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris