X

Els propietaris d’hortals de Menorca demanen al Consell que aturi les sancions

Diuen que els plans per legalitzar-los no serveixen perquè no deixen de rebre multes que poden arribar al mig milió

20/06/2020

Els propietaris d’hortals de Menorca demanen al Consell que aturi les sancions

L’Associació d’Hortals de Menorca demana al Consell que aturi els expedients sancionadors per les construccions fetes en sòl rústic mentre no hi hagi una regulació clara. A Menorca hi ha més de 4.000 hortals, molts d’ells amb cases que es varen construir als anys 70 i 80, quan no hi havia una normativa agrària autonòmica.

L’administració ho vol regular amb el Pla Territorial Insular. Mentrestant demana, entre d’altres, que es redactin Plans especials per iniciar el procés de legalització, però els propietaris asseguren que no serveixen per res. Expliquen que no deixen de rebre expedients sancionadors, amb multes que arriben al mig milió d’euros i els recursos als tribunals són interminables.

El Consorci per la disciplina en sòl Rústic sanciona l’incompliment de la normativa, tot i que el Consell té previst donar de termini fins al 2022 per posar en normativa aquells que tinguin plans especials per regular els residus, serveis i recursos i poder legalitzar després cases de fins a 90 metres quadrats.

Els propietaris asseguren que a molts dels hortals se sembren cultius ecològics i són energèticament independents.

20/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris