X

Ciutadella celebra un Sant Joan inèdit amb més horaris comercials i sense serveis públics

Les 7 tones d'avellanes que no es llançaran s'aprofitaran per fer-ne biomassa

22/06/2020

Ciutadella celebra un Sant Joan inèdit amb més horaris comercials i sense serveis públics

A Ciutadella ja escalfen motors per a les celebracions d’un Sant Joan atípic. Aquest dimarts, Dissabte de Sant Joan, no hi haurà cavalls, ni tampoc llançament d’avellanes als carrers. Tot i això, la festa es farà, encara que sense actes massius. Per si un cas, s’hi ha traslladat una Unitat de Prevenció de la Policia Nacional arribada des de Palma.

Al carrer, els ciutadellencs es preparen per viure un Sant Joan inèdit, amb més horaris comercials i sense serveis públics. Tot i que la suspensió de la festa permetria obrir uns negocis que, d’altra banda, no podrien fer-ho per la presència dels cavalls, la caiguda del volum de feina ha fet que moltes empreses optin per mantenir indústries i comerços tancats.

I encara que el calendari laboral de Ciutadella només assenyala el dimecres com a festiu local, tampoc els serveis municipals com l’ajuntament i la biblioteca atendran els ciutadans aquests dies. Sense Sant Joan tampoc no hi haurà avellanes. La cooperativa agrícola ha pogut cancel·lar-ne la comanda de les 7 tones que tradicionalment es llancen durant les festes. Diuen que no es poden estotjar per a l’any que ve perquè fan corc. La productora de fruites seques catalana que cada any subministra les avellanes ha aprofitat per fer-ne combustible biomassa.

22/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris