X

Vila i Sant Joan tancaran les platges durant la revetlla i la resta de municipis vigilaran que no hi hagi aglomeracions

Tots els ajuntaments de les Pitiüses recorden que està prohibit fer-hi foguerons i que s'ha de respectar la distància social

23/06/2020

Vila i Sant Joan tancaran les platges durant la revetlla i la resta de municipis vigilaran que no hi hagi aglomeracions

Aquesta serà una Nit de Sant Joan atípica a l’illa d’Eivissa per la crisi de la Covid-19. No hi haurà festes multitudinàries a les platges de Vila, no es podran fer foguerons i es cancel·la l’habitual celebració presencial al poble de Sant Joan, que es farà a través de Facebook.

Les tres platges del municipi d’Eivissa, Talamanca, ses Figueretes i Platja d’en Bossa, romandran tancades i amb vigilància policial i de Protecció Civil. L’Ajuntament d’Eivissa ha preparat un programa d’actes a les xarxes socials i aquesta nit a partir de les 21.00 hores s’emetrà a través del canal de Youtube el concert de Joan Moreno i una colla de gent bona. En acabar aquest concert, començarà el següent a càrrec del grup Gheko Bandits. També la regidoria de Normalització del Consistori ha preparat imatges relacionades amb la Nit de Sant Joan que s’han publicat durant tota la setmana a les xarxes socials amb explicacions a paraules i tradicions d’aquesta festa.

També al municipi de Sant Joan han decidit tancar l’accés a les platges pel risc de contagi de la Covid-19. No s’hi podrà anar en vehicle entre les 19.00 hores d’aquest dimarts fins a les 8.00 de dimecres per evitar-hi aglomeracions i assegurar que es respecti la distància de metre i mig. Únicament hi podran passar els residents i es farà control de cabuda en les hores prèvies al tancament de platges. També es cancel·la la revetlla d’aquesta nit al poble, famosa per la música i el salt de foguerons. En aquest cas la celebració es farà des del Facebook de l’Ajuntament de Sant Joan, amb teatre per a boixos, concert de Rels, actuació del punxadiscos Javi Box i foguerons virtuals.

El municipi de Sant Josep, que és el que més platges té de l’illa, no les tancarà, però sí que recorda que no està permès fer foguerons a espais públics i privats. “Al risc per perill d’incendi, s’afegeixen les normes de distanciament físic”, alerta la Policia Local de Sant Josep en un missatge a les xarxes socials. Asseguren que establiran un dispositiu especial per evitar-hi aglomeracions i prevenir les situacions de perill aquesta nit i recorden que fer foguerons pot multar-se amb 750 euros.

Al municipi de Sant Antoni tampoc es tanquen les platges, però s’ha establert un dispositiu especial de control “per evitar-hi aglomeracions o possibles incendis”, segons fonts de l’ajuntament portmanyí. El servei de la Policia Local es reforçarà amb més personal i dos equips de Protecció Civil. Durant la nit es coordinaran per vigilar totes les platges del municipi. D’altra banda, el Consistori recorda que els focs no estan autoritzats i s’ha informat a totes les associacions de vesins.

A Santa Eulària tampoc s’organitza cap festa per la Nit de Sant Joan. Enguany no es farà la celebració infantil al Pont Vell ni els tradicionals foguerons de la zona de la plaça d’Isidor Macabich ni la sardinada de la comissió de festes de Puig d’en Valls. Hi haurà un dispositiu especial amb efectius de la Policia Local i Protecció Civil coordinats amb Guàrdia Civil i agents de Medi Ambient del Govern per evitar problemes a les platges. L’Ajuntament de Santa Eulària també recorda que no es poden fer focs.

L’Institut d’Estudis Eivissencs, que organitza des de fa cinquanta anys la Festa de la Nit de Sant Joan de manera itinerant per diversos pobles de les Pitiüses, ha optat enguany per celebrar-la en línia, a causa de les restriccions sanitàries. A les 20.00 hores d’aquest dimarts s’emetrà per xarxes socials la tradicional lectura del manifest, “sempre de to festiu i reivindicatiu alhora, que recorda als assistents la importància de vetllar per la nostra terra, la llengua i la cultura”, assegura l’entitat en un comunicat. A continuació s’estrenarà en exclusiva la peça guanyadora del Concurs Cançó de Sant Joan 2020, “Foguera”, del jove formenterer Miquel Tur Torres, a través de les xarxes socials per donar-la a conèixer al públic.

A Formentera el Consell assegura que incrementaran la vigilància, tot i que no està previst tancar platges.

23/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris