X

Vila deixa fora de les escoles municipals de juliol una vintena de boixos i els trasllada a l’agost

Els municipis de l'illa d'Eivissa exclouen 383 al·lots per no complir els requisits

25/06/2020

Vila deixa fora de les escoles municipals de juliol una vintena de boixos i els trasllada a l’agost

Enguany molts pares i mares s’han interessat per apuntar els boixos a les escoles d’estiu, després que els petits de la casa han estat sense classes presencials des del mes de març. Tots els consistoris d’Eivissa han aplicat descomptes o fins i tot alguns ofereixen de manera gratuïta el servei per la crisi de la Covid-19. També s’han ampliat places, però la demanda ha estat forta i els ajuntaments han hagut d’excloure molts boixos que no complien els requisits.

En el cas de l’Ajuntament d’Eivissa també s’han deixat fora durant el mes de juliol nens que sí que complien els requisits i els han traslladat a l’agost. D’aquesta manera, a les escoles municipals de Vila han entrat 535 al·lots. 21 n’han quedat fora i s’han reubicat al mes d’agost. Segons la informació facilitada pel Consistori, s’havien rebut 686 inscripcions inicials, “però molts havien sol·licitat també plaça a altres escoles, per la qual cosa, quan va sortir la llista provisional i es va començar a telefonar, molts ja tenien una altra cosa”. Els noms definitius estan publicats a la llista publicada al web de l’Ajuntament des del 15 de juny. El Consistori de Vila també ha hagut de deixar fora 66 boixos per no complir el requisit d’estar empadronats al municipi. Segons expliquen alguns pares consultats, hi ha al·lots adolescents que no han pogut entrar al C-19, on es fan activitats per a aquesta franja d’edat i on hi havia menys places i els han reubicat amb les escoles d’estiu per als més petits. Enguany l’Ajuntament d’Eivissa ha reduït un 50 per cent els preus i la mensualitat costarà 80 euros.

A Sant Antoni de Portmany també hi havia enguany límit de places a les escoles d’estiu, però finalment tots els que complien els requisits hi han pogut entrar, segons asseguren fonts del Consistori. De les 286 inscripcions s’han admès 200, 160 als dos col·legis on es fan les escoles d’estiu i 40 a l’Espai Jove. D’aquesta manera, han quedat 86 al·lots sense escola d’estiu. “Els que han quedat fora és perquè no eren del municipi, no estaven escolaritzats o perquè tant el pare com la mare no treballen“, explica una portaveu de l’Ajuntament. A les escoles, que enguany són gratuïtes per la crisi de la Covid-19, inicialment se van oferir 120 places que s’han augmentat a 160.

A Santa Eulària ja hi ha 400 alumnes confirmats per a les escoles d’estiu d’enguany, que són els que han aportat tota la documentació i els justificants de pagament. Asseguren que la xifra pot pujar perquè encara estan tancant el procés. S’han rebutjat un total de 191 al·lots per manca de documentació o pagament. En moltes ocasions, com explica un portaveu de l’Ajuntament, s’han trobat que són persones d’altres municipis que volia plaça sense tenir els al·lots escolaritzats al municipi. El Consistori de Santa Eulària assegura que enguany no hi havia límit de places. Es van rebre gairebé 600 peticions d’inscripció per a les escoles d’estiu que organitza directament el Consistori o amb la col·laboració de la Peña Deportiva Santa Eulària. La meitat podran gaudir de l’activitat de manera gratuïta o amb diferents descomptes atenent a les situacions de les famílies.

En el cas de l’Ajuntament de Sant Josep, s’han admès 370 alumnes i queden 40 a la llista d’espera per dues circumstàncies: els pares no han pogut justificar que treballen o per manca d’empadronament dels boixos. Les escoles d’estiu enguany eren gratuïtes i destinades exclusivament a residents. De totes maneres, s’estudiarà el cas dels no empadronats i dels pares que no han aportat els justificants, perquè la intenció és no deixar ningú sense plaça. Això pel que fa a les tres escoles d’estiu que es fan a Sant Agustí, Sant Jordi i Sant Josep, perquè l’Escola de Vela de ses Salines, que és una activitat diferent i que enguany estava a meitat de preu, sí que té places limitades a vint boixos i s’han hagut de deixar alguns fora.

A Sant Joan hi havia 200 places i descomptes del 50 per cent per les famílies en ERTO i altres rebaixes per a famílies nombroses. L’Ajuntament no ha facilitat les dades sobre quants al·lots han entrat finalment a les escoles d’estiu, que es fan a Sant Miquel i Sant Joan.

25/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris