X

El Govern immobilitza més d’un milió de mascaretes fraudulentes durant l’estat d’alarma

El Ministeri de Sanitat dona una sèrie de consells a tenir en compte a l'hora d'anar a comprar les mascaretes

27/06/2020

El Govern immobilitza més d’un milió de mascaretes fraudulentes durant l’estat d’alarma

El Govern ha immobilitzat més d’un milió de mascaretes fraudulentes durant l’estat d’alarma. El Servei d’Inspecció de Consum i Vigilància del Mercat ha duit a terme prop de 900 actuacions relacionades amb la crisi de la COVID-19. Entre elles, 146 controls a empreses que venien mascaretes de protecció per Internet que no complien amb la normativa. Les venien sense estar envasades i amb l’etiqueta de Conformitat Europea falsificada. Es tracta d’empreses tan nacionals com estrangeres. Consum assegura que ara ja totes les mascaretes que es venen són les homologades.

Què hem de tenir en compte a l’hora d’anar a comprar una mascareta? Idò el mateix Ministeri de Sanitat ens ho explica en un document gràfic amb els consells imprescindibles. Per començar, tot depèn de com estiguem nosaltres. Les persones sanes han de fer servir mascaretes higièniques. Si tenim símptomes o som asimptomàtics positius, hem de dur les quirúrgiques. I si som persones en contacte amb gent malalta, hem de dur les mascaretes EPI. En el cas dels al·lots, entre els 3 i 12 anys han de dur mascaretes adaptades a la seva edat, preferentment higièniques.

El Ministeri també especifica què s’ha de mirar a l’etiqueta a l’hora de comprar la mascareta. Per exemple, si són reutilitzables o no, quant duren, l’eficàcia de filtració bacteriana o la respirabilitat.

També es recomana que es miri si té el certificat europeu i l’estàndard de qualitat. Especialment en les EPIS, que són les que es recomanen principalment per a grups vulnerables i els professionals. Amb gràfics i indicacions bones d’entendre, també s’explica com col·locar correctament la mascareta.

Si estau interessats en tota la informació, la teniu disponible al web del Ministeri de Sanitat.


‘Mascaretes, luxe asiàtic’, el nou capítol del programa informatiu ‘ZOOM’
Nou carregament de la Xina amb 3,5 milions de mascaretes quirúrgiques

27/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris