X

El Fons Menorquí de Cooperació dedica 100.000 euros a lluitar contra la COVID-19 als països vulnerables

Els quatre projectes s'executen a El Salvador, Nicaragua, Senegal i Gaza i se centren en alimentació, sanitat i higiene

29/06/2020

El Fons Menorquí de Cooperació dedica 100.000 euros a lluitar contra la COVID-19 als països vulnerables

El Fons Menorquí de Cooperació ha aprovat finançar quatre projectes amb una convocatòria extraordinària de 100.000 euros que pretén ajudar a donar resposta als efectes de la COVID-19 als països més vulnerables. S’ha acordat finançar iniciatives a Llatinoamèrica, Senegal i la Franja de Gaza. També es financen quatre microprojectes locals per conscienciar la ciutadania.

El pressupost del Fons Menorquí de Cooperació d’enguany és de 900.000 euros. Quan es va estendre la pandèmia, els seus membres -totes les administracions de Menorca i nou ONG‘s- varen decidir reenfocar les partides per obrir una nova convocatòria de 100.000 euros per a iniciatives que cerquen pal·liar els seus efectes. Se’n varen triar quatre amb un import màxim de 25.000. Són projectes de prevenció i higiene i de sobirania alimentària.

A El Salvador es finança ‘Reduir la inseguretat alimentària de 85 famílies’ mitjançant una associació de dones. A Nicaragua, a dos municipis de Madriz, s’estalona la ‘Millora de la resiliència davant la crisi sanitària de la Covid-19’. Al Senegal el projecte se centra en la ‘Formació en agroecologia per a la joventut de Tambacounda’ i a Gaza (Palestina) s’impulsa la dotació de material sanitari a camps de refugiats.

29/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris