X

Confinen la ciutat de Leicester, al centre d’Anglaterra, per un repunt de casos

La UE ha aprovat les 14 nacionalitats que podran entrar en el territori de la unió

30/06/2020

Confinen la ciutat de Leicester, al centre d’Anglaterra, per un repunt de casos

Després de dies de negociacions, finalment avui migdia, els 27 de la Unió Europea han aprovat la llista ‘limitada’ de quinze països des d’on a partir de demà es podrà accedir a Espanya. Deixant fora els Estats Units, Rússia i el Brasil la llista quedaria així: inclou el Canadà i un únic país de l’Amèrica Llatina, l’Uruguai; del Magreb s’inclouen el Marroc,  Algèria i Tunísia a més de Ruanda; hi ha dos països dels Balcans que són Sèrbia, Montenegro; també hi ha Geòrgia; i a la lllista també veim la Xina, -on l’aixecament del veto estarà subjecte a reciprocitat-, el Japó, Tailàndia i Corea del Sud; finalment, també entren en aquesta obertura de les fronteres exteriors de la Unió: Austràlia i Nova Zelanda.

És l’acord provisional al qual han arribat els ambaixadors de la Unió Europea però, no és legalment vinculant. Cada país té competència absoluta sobre la seva frontera externa. Aplicada aquesta primera obertura de fronteres demà dimecres, es revisarà cada 15 dies per incloure països a la llista o suprimir-ne. Això perquè cada dia es detecten nous bróts arreu del món.

Al Regne Unit han confinat la ciutat de Leicester, al centre d’Anglaterra, per l’increment del nombre de positius. La ciutat, de 400.000 habitants ha acumulat el 10% dels nous contagis de coronavirus a tot el país la darrera setmana.

Segons Matt Hancock, el secretari d’Estat de Salut britànic, el govern ha decidit que tanqui tot el comerç que no sigui essencial. També ho hauran de fer les escoles, ja que els infants han patit especialment l’impacte d’aquest brot. Es recomana a tots els ciutadans de Leicester que estiguin a ca seva. Per tant, aquesta ciutat queda fora del desconfinament progressiu que viu el Regne Unit i que preveu reobrir bars i restaurants a partir del 4 de juliol a tot el país.

L’estat de Victòria, a Austràlia també ha decretat el confinament després de detectar el nombre més elevat de positius en un dia des de l’11 d’abril, 75 casos.

Als Estats Units, tornen enrere indrets com Arizona, Texas i Miami. Tancaran bars, cinemes, gimnasos i altres comerços en registrar un repunt de contagis. Les autoritats en donen la culpa a la imprudència dels ciutadans. En aquest país, hi ha el mateix nombre de contagis que en tota Amèrica Llatina, dos milions i mig. El Brasil n’acumula més de la meitat…. i ja s’han anunciat multes a l’estat de Sao Paulo que poden arribar als cent dòlars per no dur mascareta.

On ja no cal posar-se-la és a Wuhan, la zona zero del coronavirus. La ciutat xinesa presenta una imatge molt diferent avui quan fa just sis mesos que s’hi va notificar el primer cas de la covid-19.

30/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris