X

Dimiteix la cúpula de l’Institut Espanyol d’Oceanografia i els directors de Balears i Cadis

Ciència nomena Javier Ruiz nou director de l'IEO

30/06/2020

Dimiteix la cúpula de l’Institut Espanyol d’Oceanografia i els directors de Balears i Cadis

El Ministeri de Ciència nomena Javier Ruiz nou director de l’Institut Espanyol d’Oceanografia. Ruiz arriba al càrrec després que hagin dimitit la cúpula de l’organisme i els directors de Balears, Toni Quetglas, i Cadis, Paz Jiménez, segons publica aquest dimarts El País. L’IEO estaria passant la pitjor crisi de la seva història, amb greus problemes de gestió econòmica i contractacions bloquejades. Alguns investigadors diuen que l’organisme “s’ha enfonsat”.

El Ministeri ha anuncia aquest dimarts una transferència de 4,5 milions d’euros per al centre, que serviran per pagar despesa corrent. A més, Ciència assegura que s’està ultimant el desbloqueig de 99 contractes d’investigadors i tècnics. Aquestes mesures i el nomenament d’un nou secretari general tenen com a objectiu solucionar els problemes més urgents i millorar la gestió administrativa i financera de l’organisme.

Segons declaracions del dimitit Quetglas, fetes a El País, “s’estima que l’IEO necessita una injecció de devers 15 milions d’euros”. Considera que la partida anunciada només servirà “per tapar forats”.

30/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris