X

L’aeroport de Palma recupera part de l’activitat turística

AENA ha assumit els controls sanitaris a tots els passatgers que arriben des de l'estranger

01/07/2020

L’aeroport de Palma recupera part de l’activitat turística

És el primer de juliol més atípic que es recorda. Aquest dimecres els aeroports de les Illes estan a un 20% de la seva activitat habitual en aquestes dates, però registren un increment important de vols coincidint amb l’obertura de les fronteres exteriors de la Unió Europea i l’increment de l’activitat turística a moltes zones, que poc a poc es van recuperant.

A l’aeroport de Palma han arribat per fi vols de països des d’on feia mesos que no hi havia connexions directes, com Suècia, Noruega, Dinamarca i Polònia. I també connexions amb ciutats espanyoles diferents de Madrid i Barcelona, les úniques presents a les pantalles en els darrers tres mesos.

Si dimarts van operar 85 vols a Son Sant Joan, aquest dimecres han estat més del doble: 210, encara lluny del miler de vols diaris que es registren habitualment en aquestes dates. La gran majoria dels vols són amb origen o destinació a ciutats alemanyes. La majoria de passatgers que han arribat són turistes de tot Europa que comencen les seves vacances després de llargs períodes de confinament i restriccions dels viatges.

D’altra banda, AENA es fa càrrec a partir d’avui dels controls sanitaris als aeroports que fins el 30 de juny eren responsabilitat del Govern balear.  Es fan a tots els passatgers que arriben des de l’estranger, siguin països de la Unió Europea o de tercers països. Controls que també a partir d’aquest primer de juliol deixen de fer-se als passatgers de vols nacionals i entre illes.

Per poder realitzar aquests controls, AENA ha contractat 650 professionals a tot Espanya i ha anunciat que s’incrementaran fins el miler aquest estiu. Els passatgers han d’omplir un formulari de salut que, mitjançant un codi informàtic QR, permet l’obertura automàtica de portes a la zona d’arribades. També han de passar un control de temperatura corporal. En cas de símptomes, s’han de sotmetre a un segon control fet per personal mèdic.

Les noves mesures coincideixen amb l’obertura limitada de les fronteres exteriors de la Unió Europea a 15 països, entre els quals hi ha el Japó i el Canadà. Però aquesta mesura no s’aplica de moment ni a les Illes ni a la resta d’Espanya, ja que cal una ordre ministerial que encara no s’ha publicat.

Les previsions són que el nombre de vols a l’aeroport de Palma augmenti un 50% la setmana que ve i superi els 300 vols diaris a principi d’agost.

01/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris