X

L’obertura progressiva de fronteres amb 15 ‘països segurs’

Haurà de ser progressiva i basada en un criteri de reciprocitat.

03/07/2020

L’obertura progressiva de fronteres amb 15 ‘països segurs’

/EFE.

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publica aquest divendres una ordre del Ministeri de l’Interior amb la llista de tercers països des dels quals es podrà viatjar a la Unió Europea i l’espai Schengen. L’obertura haurà de ser progressiva i basada en un criteri de reciprocitat.


PDF | Llegeix aquí l’odre ministerial publicada al BOE

El llistat:

1. Algèria.
2. Austràlia.
3. Canadà.
4. Geòrgia.
5. Japó.
6. Montenegro.
7. Marroc.
8. Nova Zelanda.
9. Ruanda.
10. Sèrbia.
11. Corea del Sur.
12. Tailàndia.
13. Tunísia.
14. Uruguai.
15. Xina.

A part dels rresidents en aquests territoris, titulars d’un visat de llarga durada o estudiants, entre altres, el text afegeix dues disposicions més. Estan permesos aquests viatges per als treballadors de temporada del sector agrícola i per als residents dels següents 15 països: Algèria, Austràlia, el Canadà, Geòrgia, el Japó, Montenegro, el Marroc, Nova Zelanda, Ruanda, Sèrbia, Corea del Sud, Tailàndia, Tunísia, l’Uruguai i la Xina.

A l’hora d’aplicar el principi de reciprocitat es té en compte, d’una banda, respecte de la Xina, la recomanació del Consell de la Unió Europea de supeditar l’obertura de les fronteres dels Estats membres de la Unió a la confirmació de l’existència de tal règim de reciprocitat i, d’altra banda, respecte d’Algèria i al Marroc, la necessitat de prendre en consideració tant l’actual tancament de fronteres que regeix en tots dos països, així com les raons que el sustenten, com el considerable volum habitual de desplaçaments entre cadascun d’ells i Espanya.

03/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris