X

L’oferta de restauració del Llatzaret haurà d’esperar a tenir un parc solarc solar i depuradora

Rehabilitar els edificis existents costarà devers 20 milions d'euros

03/07/2020

L’oferta de restauració del Llatzaret haurà d’esperar a tenir un parc solarc solar i depuradora

Rehabilitar els edificis existents al Llatzeret del port de Maó costarà devers 20 milions d’euros. Ho apunta el pla director de l’illot, que s’acaba de presentar i està fet per un equip d’arquitectes, enginyers i historiadors. Aquest pla ha de permetre adaptar el Llatzeret a la realitat actual, fent , per exemple una hostatgeria per als visitants.

El Llatzeret té 15.000 metres quadrats construïts, d’aquí provenen els 20 milions d’euros que costaria rehabilitar-los. Però després s’hi hauran d’afegir els espais exteriors o la possibilitat de reconstruir 2.000 metres quadrats més d’edificis originals que han desaparegut amb el pas del temps.

El Llatzeret és tan gran com el centre històric de Maó i és més de la meitat de la mida des Castell. El pla director diu com s’ha de preservar el conjunt arquitectònic, format per 41 edificis, i fer-lo un exemple de sostenibilitat. El més immediat és fer-hi un parc fotovoltaic i una depuradora i partir d’aquí poder treure concessions per col·laborar amb el sector privat i fer-hi per exemple una hostatgeria. De moment, aquest juliol hi comencen de nou les visites guiades i el setembre s’hi reprenen els congressos.

03/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris