X

L’Estat destinarà 50.000 milions d’euros a ajudes per a empreses i autònoms

El Consell de Ministres també ha aprovat un pla d'incentius per modernitzar el parc de vehicles

03/07/2020

L’Estat destinarà 50.000 milions d’euros a ajudes per a empreses i autònoms

Un nou impuls per reactivar l’economia: 50.000 milions d’euros per ajudar empreses i autònoms a sortir de la crisi. El paquet, aprovat pel govern espanyol, comprèn 40.000 milions d’euros per a nous projectes d’inversió. D’aquesta manera, es posen a disposició d’empreses i autònoms una nova línia d’avals de l’ICO perquè la banca els concedeixi més fàcilment, ja que tendran la garantia de l’Estat.

Els 10 mil milions restants serviran per rescatar empreses. Un fons que permetrà a l’Estat entrar de manera transitòria al capital d’empreses privades viables que tinguin problemes de solvència generats per la crisi. A través d’aquest fons, l’Estat subscriurà préstecs participatius, podrà comprar deute subordinat o subscriure accions o altres instruments de capital.

El Consell de Ministres extraordinari també ha aprovat el pla “Renove 2020”, dotat amb 250 milions d’euros. Ajudes que es concediran de manera directa i que poden oscil·lar des dels 300 fins als 4.000 euros. També s’ha aprovat una moratòria hipotecària de fins a 12 mesos per a immobles destinats a l’activitat turística

03/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris