X

El confinament a la comarca del Segrià durarà, com a mínim, quinze dies

Més de 200.000 persones tornen a estar confinades a la ciutat de Lleida i 37 municipis més

04/07/2020

El confinament a la comarca del Segrià durarà, com a mínim, quinze dies

Més de 200.000 persones tornen a estar confinades a la ciutat de Lleida i la comarca del Segrià. La Generalitat de Catalunya ha pres aquesta mesura davant l’increment de contagis de Covid-19 detectat a la zona. No es pot ni entrar ni sortir de la comarca excepte per motius sanitaris, laborals o de força major.

El confinament a la comarca del Segrià durarà, com a mínim, quinze dies prorrogables. Així ho ha avalat el jutge de guàrdia de Lleida, després que la Generalitat hagi acordat aquest dissabte confinar la ciutat i 37 municipis més de la comarca, davant l’increment de contagis detectat. En les darreres setmanes, la incidència del virus al Segrià ha estat de 149 casos per cada 100.000 habitants i, en només una setmana, s’han superat els 360 casos a Lleida, ciutat on ja s’ha instal·lat un hospital de campanya.

El confinament ha començat el migdia d’aquest dissabte. Més de 200 agents dels mossos d’esquadra han desplegat 25 controls policials als límits de la comarca, d’on no es pot ni entrar ni sortir. Des de les 4 de l’horabaixa es permet l’entrada dels residents als quals la mesura els ha sorprès fora.

Des d’aquest dissabte, a la comarca del Segrià es prohibeixen les reunions de més de 10 persones i les visites a residències de gent gran. Això sí, es manté el transport públic per a serveis bàsics i es permeten els desplaçaments entre municipis, tot i que la Generalitat recomana minimitzar-hi els moviments.

Els treballadors, transportistes o personal de serveis poden sortir de la comarca per motius laborals i amb el corresponent certificat. Les restriccions d’entrada i sortida no afecten la circulació per autovies, sempre que la destinació sigui fora del Segrià.

04/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris