X

La Fundació Bit aprova un paquet de mesures per protegir el sector tecnològic

A partir de setembre es reduïrà un 10% els lloguers de 79 empreses durant un any

05/07/2020

La Fundació Bit aprova un paquet de mesures per protegir el sector tecnològic

La Fundació Bit ha exonerat del lloguer dels locals a 79 empreses tecnològiques del Parc Bit i el Centre Bit de Menorca durant l’estat d’alarma. A partir de setembre i durant un any, s’aplicarà una reducció de les rendes del lloguer i una rebaixa a les quotes d’urbanització per a la resta de propietaris. L’objectiu és protegir el sector tecnològic de les Balears.

El ParcBit aglutina prop de 120 empreses tecnològiques, la meitat de les quals s’ubiquen a edificis públics de la Fundació Bit, que depèn del Govern. Durant l’Estat d’Alarma s’ha suspès el pagament del lloguer d’aquests locals i, a partir de setembre, s’aplicarà una reducció del 10% durant un any. És la fórmula escollida per ajudar a sobreviure aquest ecosistema tecnològic.

El director general de Modernització i Administració Digital, Ramon Roca, explica que les empreses s’han acollit als ERTOs i que han vist reduïts els seus projectes. “Volíem oferir una ajuda per a que les empreses puguin sobreviure. Ha costat molt incorporar-les al Parc Bit i seria una pena perdre-les”, afirma.

17 empreses del CentreBit de Menorca també es beneficiaran de la rebaixa dels lloguers. Les ajudes també s’estenen als propietaris de locals i edificis ja que, durant un any, es reduïran un 17% les quotes d’urbanització.

Les mesures suposen que el Govern deixi d’ingressar uns 380.000 euros, un preu a pagar en l’escenari post-covid. Ara, les estratègies passen per implementar ajudes a empreses, impulsar la comunicació exterior a través de fires i congressos i afavorir la implantació d’empreses tecnològiques. “Volem captar empreses estrangeres que vulguin venir aquí i que els treballadors puguin teletreballar”, detalla Roca.

I és que el teletreball, diu Roca, ha arribat per quedar-hi. De fet, actualment, només el 40% del personal que treballa al Parc Bit ho fa presencialment.

05/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris