X

Hotelers i restauradors de Menorca confien la recuperació en el turisme nacional

Tot i l'obertura aquest cap de setmana d'una cinquantena d'allotjaments, moltes urbanitzacions encara tenen la majoria de negocis tancats

06/07/2020

Hotelers i restauradors de Menorca confien la recuperació en el turisme nacional

Una cinquantena d’hotels han obert les seves portes a Menorca durant la darrera setmana i una altra trentena espera fer-ho també al llarg del mes. En qualsevol cas, la planta hotelera tancada és encara especialment nombrosa a algunes urbanitzacions, una tendència que arrossega també a l’oferta complementària. Tota la confiança dels empresaris està dipositada ara mateix al mercat domèstic.

En aquests moments, resulta gairebé impossible trobar un sol local obert a la urbanització Cala d’en Blanes (Ciutadella). Estan acostumats a nodrir-se del mercat britànic i ara mateix aquest nucli turístic té l’aspecte d’un poble abandonat de l’oest llunyà. Els pocs restaurants que es preparen per obrir els propers dies ho aposten tot a salvar la temporada. Una meta gens menyspreable per a un sector que ve de perdre un 70% de la facturació al juny.

Un dels dos únics establiments hotelers que s’han animat a obrir les seves portes a la urbanització ho va fer el primer de juliol i ja té ocupats 134 dels seus 138 apartaments. L’èxit té a veure amb la bona resposta del turisme nacional, responsable del 90% de les reserves.

L’assumpte no acaba aquí, i és que les expectatives per a la resta de l’estiu són bones. Les reserves es mouen a bon ritme, fins al punt que els responsables esperen un mes d’octubre fort.

Aquests dies ja es pot veure, de fet, el personal de manteniment treballant en la posada a punt de l’establiment, i a les treballadores del servei de neteja afanyant-se per deixar les habitacions en perfecte estat. De com acabi l’estiu, en dependrà en bona part com es comporti el mercat domèstic i els acords a què s’arribin amb els mercats emissors.

06/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris