X

Rebaixa de l’IVA turístic a Gran Bretanya per ajudar el sector

Avui divendres deixa d'aplicar-se la quarantena d'entrada a Anglaterra, excepte a Escòcia i a Gal·les

09/07/2020

Rebaixa de l’IVA turístic a Gran Bretanya per ajudar el sector

El Regne Unit acaba d’aprovar una rebaixa de l’IVA turístic per ajudar el sector a superar la crisi del coronavirus. Això, hores abans que s’elimini la quarantena d’entrada a Anglaterra i, amb ella, la reactivació dels vols dels grans turoperadors cap a les Balears.

L’IVA que paguen els britànics pel turisme i l’hoteleria es reduirà del 20 al 5 per cent a partir del 15 de juliol. Un moviment que pot incentivar les vacances a l’interior del país i, per tant, reduir els viatges a destinacions estrangeres en un moment de gran incertesa per culpa del coronavirus.

La Federació Hotelera de Mallorca recorda que ha demanat al Govern central un IVA reduït a Espanya, on l’impost és del 10 per cent actualment. Una demanda que no ha obtengut resposta.

Mentrestant, a una de les zones més dependents del turisme britànic, Magaluf, la majoria dels hotels i dels comerços continuen tancats. En ple mes de juliol, és difícil trobar un turista anglès pels carrers: hi ha francesos, alemanys i fins i tot mallorquins. Una imatge de tranquil·litat que s’activa a poc a poc.

Melià ja ha obert 3 dels 9 hotels que té a Magaluf, tot i que amb ocupació baixa, i els empresaris esperen que la setmana que ve la situació canviï. L’encarregat del Daiquiri Palace, Antonio Biraghi, ha afirmat que ha sabut “que estan obrint alguns hotels la qual cosa significa que vindrà gent”.

Divendres deixarà d’aplicar-se la quarantena d’entrada a Anglaterra, tot i que Escòcia i Gal·les continuaran aplicant-la. A partir d’aquest moment, els turoperadors TUI i Jet2 Holidays reprendran els vols a les Illes. Però segons l’Associació Britànica d’Agències de Viatges, la recuperació de la demanda no serà immediata. Confien que la temporada a les Balears es pugui allargar més enllà de l’octubre.


Arriba un vol pilot amb turistes anglesos per comprovar si Eivissa és una destinació segura

09/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris